Dünya Ayasofya’daki ilk namazı anbean takip ediyor

Dünya Ayasofya’daki ilk namazı anbean takip ediyor

Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya Camii’ndeki ilk cuma namazına uluslararası kamuoyu da büyük ilgi gösteriyor... İngiltere merkezli Reuters haber ajansı Ayasofya'da yaşananları anbean görüntüledi.

Dünya Ayasofya’daki ilk namazı anbean takip ediyor
16px
24px
24.07.2020 13:00
ABONE OLgoogle

Danıştay’ın müzeden camiye çevrilme kararını onamasının sonrasında başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere birçok ülkede gündem olan Ayasofya’da bugün ilk cuma namazı uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde ve dışarıda çekilen fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı.

Çok sayıda insanın geceyi bölgede geçirdiğini ve insanların parklarda yemeklerini yiyerek güneş ışıklarından kaçmak için ağaçların altında büyük kalabalıklar olduğuna dikkat çekildi.

Reuters haber ajansı, “Kalabalık arttıkça sosyal mesafe de uygulanamadı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, insanların corona virüsünün yayılmaması için yeni girişlere izin verilmeyeceğini söyledi” ifadesini kullandı.

NBC NEWS: AYASOFYA EZANA HAZIR

ABD merkezli haber kanalı NBC News, internet sitesi üzerinden Reuters haber ajansının aktardığı haberi okurlarına duyurdu.

NBC News, Ayasofya içerisindeki mozaik ve fresklerin namaz zamanlarında da kapatılacağını duyurdu.

“ERDOĞAN GÜCÜNÜ ARTIRACAK”

Bloomberg ise, “Ayasofya ezana hazır durumda ve Erdoğan, gücünü artırmayı bekliyor” başlığını kullandı. Bloomberg’in haberinde, “Neredeyse 100 yıllık bir sürenin ardından İstanbul’un ikonik Ayasofya’sında cuma günü ezan sesi duyuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem ülkesinde hem de Müslüman aleminde popülaritesini artıracak olaya tanık olacak inananlara katıldı” ifadesi kullanıldı.

Bloomberg’in haberinde uluslararası kamuoyunda bu hamleye tepki gösteren çok sayıda ülkenin olduğu hatırlatılırken, “Perşembe akşamından beri yüzlerce erkek Ayasofya’nın dışında uyudu ve bu gelişmeye neşeyle karşılık verdi” yorumu yapıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde