Dün 4,45 liraya çıkan dolar bugün ne kadar?

Dün 4,45 liraya çıkan dolar bugün ne kadar?

Dolar kuru dün 4,50 lira üzerine çıkarak rekor kırmıştı

Dün 4,45 liraya çıkan dolar bugün ne kadar?
16px
24px
17.05.2018 08:22
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası'nın açıklaması ile gün içinde 4,40 liraya kadar gerilemişti. Dolar kuru yeni güne ise daha sakin bir seyir izleyerek 4,45 lira altında güne başladı.

Dün dolar kurunun 4,50 lira üzerine çıkarak rekor kırması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan gelen “Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır.” açıklaması sonrası dolar 4,40 liraya kadar gerilemişti.

Dün yaşanan bu gelişmelere üzerine dolar kuru yeni güne 4,42 lira seviyesinden güne başladı. Euro kuru ise 5,23 liradan işlem görüyor.

Uzmanlar, küresel piyasalardaki gelişekte olan ülkelere yönelik endişeler son günlerde hiç olmadığı kadar kuvvetleri olduğunu belirtirken ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'ndan piyasaları rahatlatacak adımların gelmesinin beklendiğini ifade ettiler.

Dolar endeksindeki yükselişin yanısıra Euro Bölgesi de enflasyon verisinde yaşanan düşüş sonrası euro/dolar paritesi 1,18'in altına indi. Dolar/euro paritesi bu sabah yeniden 1.18 düzeyinde seyrediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde