Dubai'de ofis, Suudi Arabistan'da fabrika

Dubai'de ofis, Suudi Arabistan'da fabrika

Suudi Arabistan'la siyasi ilişkilerin düzelmesinin ardından Türk yatırımcılar da yönünü bu ülkeye döndü. Dekor ve lüks mobilya üreticisi Serdur Global de Suudi Arabistan'da fabrika kurma hazırlığında.

Dubai'de ofis, Suudi Arabistan'da fabrika
16px
24px
08.06.2023 13:29
ABONE OLgoogle

Gökmen Mert Kural yazdı

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi sorunlar çözüldü, ekonomide de iyi haberler gelmeye başladı. Birkaç yıl önce Türk ürünlerine ambargo koyan Suudi Arabistan, şimdilerde Türklerden yatırım almaya başladı. Türkiye’nin önde gelen dekor ve lüks mobilya üreticisi Serdur Global, Suudi Arabistan’da fabrika kurmak için anlaştı. Dubai merkezli emlak geliştiricisi olan Andalusia Courtyard ile anlaşan şirket bölgede büyümek istiyor. Türk şirket, önce Dubai’de bir ofis açacak, ardından Suudi Arabistan tesisinde üretime başlatacak.

10 MİLYON DOLARLIK BÜTÇE 

Türk ve Dubai ortaklar, Suudi Arabistan’da kuracakları fabrika için ilk etapta 10 milyon dolarlık bütçe ayırdı. Andalsuia Courtyard CEO'su ve Kurucusu Saleh Tabbakh, kilit ortaklık hakkında şunları söyledi: "Müşterilerimiz için yeni boyutlar katacağı ve gayrimenkul geliştirme hizmetlerimizi başlatmamızın ardından gelen bu ortaklıktan gurur duyuyoruz."

Serdur Global’in Kurucu ve CEO’su Serkan Mehmet Durdu da “Yeni Dubai ofisi ve Suudi fabrikası ile bölgedeki üssümüzü güçlendirmeye yardımcı olacak" dedi. Serdar Mehmet Durdu, geçen yıl Etiyopya’da  lüks bir otel açacağını dile getirmişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde