Dövizdeki artışın önüne geçmek için 7 ayda 66 milyar dolar satılmış

Dövizdeki artışın önüne geçmek için 7 ayda 66 milyar dolar satılmış

Bloomberg Ekonomisti Selva Baziki, TCMB’nin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin göreve geldiği yaklaşık 7 ayda dövizdeki artışın önüne geçmek için 66 milyar dolarlık rezerv sattığını tahmin ettiklerini söyledi.

Dövizdeki artışın önüne geçmek için 7 ayda 66 milyar dolar satılmış
16px
24px
05.08.2022 13:06
ABONE OLgoogle

Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu paylaşıma “Yazık ki ne yazık. Bu tip mega kararlar için Türkiye’deki herkesin onayı alınmalıydı” dedi.  

Dövizdeki artışı düşürmek için kur korumalı mevduat, gelire endeksli senet ve 900 bin dolar dövizi bulunan şirketlere getirilen kredi kısıtlaması gibi enstrümanları başarısız olan ekonomi yönetiminin arka kapıdan dolar sattığı iddiası son günlerde sık sık dile getiriliyor.

Bloomberg Türkiye ve İsveç Ekonomisti Selva Baziki de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin göreve geldiği 2021 Aralık ayından 22 Temmuz tarihine kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dövizdeki artışın önüne geçerek Türk Lirası’nı desteklemek için 66 milyar dolarlık rezerv sattığını tahmin ettiklerini söyledi. Baziki, bir de grafik paylaştı.

'Türkiye'deki herkesin onayı alınmalıydı'

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş da bu paylaşıma yaptığı yorumda, “Yazık ki ne yazık. Türkiye’nin bu yıl ayda 10 milyar dolar sattığı düşünülüyor. Bu yıl toplam 66 milyar dolar satılmış. Bu tip mega kararlar için Türkiye’deki herkesin onayı alınmalıydı! Çok yazık. Bu para Türkiye’nin IMF’den alacağı paranın bile kat kat fazlası” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde