Döviz mevduatlarında 8,1 milyar dolarlık düşüş

Döviz mevduatlarında 8,1 milyar dolarlık düşüş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık mevduat verileri, TCMB'de yaşanan değişikliği takip eden haftada döviz mevduatlarındaki tabloyu ortaya koydu.

Döviz mevduatlarında 8,1 milyar dolarlık düşüş
16px
24px
01.04.2021 13:06
ABONE OLgoogle

Buna göre parite etkisinden arındırılmış olarak bakıldığında ilgili haftada döviz mevduatları 8,1 milyar dolar düşüş kaydetti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) yaşanan görev değişimi sonrasında Döviz mevduatlarında yaşanan düşüş Mayıs 2018'den sonraki en hızlı düşüş olarak kaydedildi.

TCMB verilerine göre 26 Mart haftasında bireylerin döviz mevduatları 7,2 milyar dolar, tüzel kişilerin ise 1,7 milyar dolar gerileme kaydetti.

Parite etkisinden arındırılmış veriye bakıldığında düşüş ise 8,1 milyar dolar olarak izlendi. Bu veri setine göre gerçek kişilerin döviz mevduatları 6,7 milyar dolar, tüzel kişilerin ise 1,4 milyar dolar geriledi.

Mayıs 2018'de Dolar/TL kurunda yeni rekor kaydedilmiş ve döviz mevduatlarında 4 Mayıs haftasında düşüş 9,9 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde