Döviz kabusu yine hortladı: Dolar ve Avro tutulamıyor, 6.57'yi geçti

Döviz kabusu yine hortladı: Dolar ve Avro tutulamıyor, 6.57'yi geçti

ABD ile yaşanan gerilimin ardından yükselen döviz güne hareketli başladı. Dolar/TL, bu sabah 6.5 liranın üzerine çıktı. Avro ise 7.66 lira seviyelerinde.

Döviz kabusu yine hortladı: Dolar ve Avro tutulamıyor, 6.57'yi geçti
16px
24px
30.08.2018 09:02
ABONE OLgoogle

Hafta başından bu yana 6.15-6.27 seviyeleri arasında hareket eden dolar/TL, bu sabah 6.4971 seviyesini gördü. Kur, ilerleyen saatlerde 6.57'ye yükseldi.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili sonrası yükselişini sürdüren dolar/TL, dün 6.44 seviyesinde kapanmasının ardından bu sabah 6.40 seviyesinin üzerinde dengelendi.

Hafta başından bu yana yukarı yönlü hareketliliğini sürdüren kurda dün, Almanya'nın Türkiye'ye acil finansal yardımı değerlendirdiği haberleri 6.15 seviyesine gerileme sağlamıştı. Ancak Alman yetkililerin bu iddiaları yalanlaması ve Moody's'in 18 Türk bankası ve 2 finans şirketinin kredi notunu düşürmesi kurda bu sabah tansiyonu tekrar yükseltti.

Dolar/TL bir ara 6.57 seviyesini test etti. Kur saat 07.52'de 6.4971 seviyesinde yer alırken, aynı dakikalarda euro/TL 7.61 civarında işlem gördü. İlerleyen saatlerde dolar/TL kuru, 6.57 seviyesinde işlem gördü.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AVM'ler ile gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söylemişti.

Bank of America Merrill Lynch, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden gelecekteki ticari ilişkilere yönelik bir anlaşma olmadan ayrılması halinde global merkez bankalarının rezervlerinde tuttukları İngiliz Sterlini'nin bir kısmını satabileceklerini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde