Dört yıl sonra bir ilk! Vitor Pereira: İlk defa bu kadar kötü bir oyun gördüm

Dört yıl sonra bir ilk! Vitor Pereira: İlk defa bu kadar kötü bir oyun gördüm

Süper Lig'de son iki maçını kaybeden Fenerbahçe, Konyaspor mağlubiyetiyle birlikte bu seriyi 3 maça çıkarmış oldu.

Dört yıl sonra bir ilk! Vitor Pereira: İlk defa bu kadar kötü bir oyun gördüm
16px
24px
30.10.2021 23:09
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe Konyaspor deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Süper Lig'in 11. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, ilk dakikalarda 2-0 geriye düştüğü maçın geri kalanında yalnızca bir gol bulabildi ve Konyaspor deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Konyaspor'un gollerini Soner Dikmen ve Abdülkerim Bardakçı, Fenerbahçe'nin golünü İrfan Can Kahveci attı.

Süper Lig'de son iki maçını kaybeden Fenerbahçe, Konyaspor mağlubiyetiyle birlikte bu seriyi 3 maça çıkarmış oldu.

4 YIL SONRA BİR İLK

Sarı lacivertli kulüp, 4 yıl sonra bir ilki de Konya'da yaşadı. Fenerbahçe, Mart 2017'den, yani Alanyaspor maçından bu yana ilk kez bir Süper Lig maçının ilk 15 dakikasında iki gol yedi.

Öte yandan, ağrıları nedeniyle son antrenmana çıkamayan Mesit Özil ise Konyaspor maçı kadrosuna alınmadı.

İZMİR MARŞI İLE İNLETTİLER

Fenerbahçe'yi sahasında konuk eden Konyaspor'un taraftarının stadı İzmir Marşı'yla inletmesi ise dikkat çekti.

Taraftarlar hep bir ağızdan, "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" diyerek İzmir Marşı'nı söyledi.

“İLK DEFA BU KADAR KÖTÜ BİR OYUN GÖRDÜM”

Vitor Pereira maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

“Geldiğimden beri en kötü seviyemizi gösterdik bugün” ifadelerini kullanan Pereira, şuınları söyledi:

“Ben her zaman hoca olarak sorumluluğu üzerime alırım. Korkunç başladık oyuna. Çok kötü başladık. Maçın başında ilk dakikaların çok önemli olduğunu, maça konsantre şekilde başlamamız gerektiğini konuşuyorduk, ölümcül hatalar yaptık. İki tane yemememiz gereken gol yedik. 2-0’dan sonra reaksiyon göstermemiz gerekiyordu ama bunu da yapamadık. Gerçekten benim için garip olan ilk yarıda hiç reaksiyon göstermeyişimizdi.

Devre arasında oyuncularla konuşma fırsatı buldum. İkinci yarıda reaksiyon gösterdik ama üçü de ciddi gibi gözüken sakatlıklar yaşadık. İlk defa Fenerbahçe seviyesinde bu kadar kötü bir oyun gördüm. Geldiğimden beri en kötü seviyemizi gösterdik bugün. Yapmamız gereken şey, başkanımızla birlikte kendi aramızda konuşup bu durumu tersine çevirmek, hatalarımızı düzeltmek ve bugünkü maçı en çabuk şekilde telafi etmek.

Bugün değişiklik yapmamız gerekti. Reaksiyon göstermeyen bir takım vardı. Bugünkü değişiklikleri bu yüzden yaptım. Sakatlıkların üçü de ciddi gibi gözüküyor. Değerlendirdikten sonra bir şey söylemek daha doğru olur.”

DİKKAT ÇEKEN YAZI

Ali Koç'un basındaki destekçilerinden gazeteci Serdar Ali Çelikler ise, Habertürk'teki köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Çelikler, "Yönetim için uzun uzadıya yazmaya gerek yok, 3. mektubu yazma zamanları geldi" diye belirtti.

Serdar Ali Çelikler'in yazısı şu şekilde:

"Geçen haftaki maç yazımın sonunda söylemiştim. Fenerbahçe'de yapılması gereken bir sürü şey var ama en başta 2 şey lazım diye;

1- Twitter'ı kapatmak

2- İyi kalpli-halis niyetli olmak..

Twitter'daki boş beleş, kerameti kendinden menkul bir takım zerzevatın gazıyla iş yapmamak, sıradan bir röportaja bile resmi siteden yanıt verilmezdi.

Bu ergen zihniyeti ile sosyal medya ile ilgilenileceğine takımla ilgilenilse 3 maçta 0 çekilmezdi.

İyi kalpli olunmazsa ne olur görüyoruz. Rakiplerin ilk şutları gol olur. Son saniyede gol yersiniz. Maça başlarsınız Soner, tarihinde bir daha atamayacağı jeneriklik gol atar. Altay'ı muhtemelen uzun süreliğine kaybedersiniz. Enner ve Gustavo da muhtemelen en azından 3-4 hafta olmayacak gibi. Vurdukların da girmez. Direkte patlar, 2 metreden içeri vuramazsın.

Neyse, yönetim için uzun uzadıya yazmaya gerek yok, 3. mektubu yazma zamanları geldi.

Vitor Pereira'dan ciddi anlamda şüpheleniyorum. Aptal bir insan değil. Bana göre bilgili de bir hoca. Ama bir insan aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekliyorsa Einstein o iş için "aptallık" demiş. Aptal değilse ne o zaman? Ya tazminatının peşinde zaman geçiren biri, ya da kibirden burnunun ucunu görmeyen bir muhteris. Her halükarda büyük sorun.

Devre biterken 3 oyuncu değiştirdi ve biraz ön alan kalitesi artınca takım biraz hücum edebildi. Konya'nın da müsade etmesiyle elbette 2. devrenin ortasından itibaren oyun üstünlüğü de görüldü. Heyhat, hafta için Antwerp deplasmanı ve sonra Kayseri maçları çok zor. Ben olsam milli arada hoca değiştirir makul hedef olan kupaya odaklanırdım.

Konya'yı tebrik edelim ama bu F.Bahçe'ye hiç kontra yapamamalarını değerlendirmeleri lazım."

TARAFTAR ÇOK KIZGIN

Sarı-lacivertli taraftarlar ise takımlarının oynadıkları futbola çok kızdı. Bir süredir, yönetime, teknik direktöre ve futbolculara tepki gösteren Fenerbahçe taraftarı, yenilgiden sonra sosyal medyadan yine tepki gösterdiler.

Twitter'da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Trend Topic (TT) olurken, taraftarlar "istifa" mesajları paylaştı.

AZİZ YILDIRIM TT OLDU

Öte yandan, sarı lacivertli taraftarlar eski Başkan Aziz Yıldırım'a da sahip çıkan mesajlar paylaştı. Taraftarlar, Yıldırım'ı da TT'ye soktu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde