Dört ülkeden Türkiye'ye uçuşlar durduruldu

Dört ülkeden Türkiye'ye uçuşlar durduruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsün İngiltere’de mutasyona uğraması sonrası İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika ile uçuşların geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

Dört ülkeden Türkiye'ye uçuşlar durduruldu
16px
24px
20.12.2020 20:43
ABONE OLgoogle

Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere'de tespit edilen koronavirüsün mutasyona uğramış halinin Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirmesinin ardından Türkiye İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan uçuşları durdurma kararı aldı.

Sağlı Bakanı Fahrettin Koca Twitter'dan yaptığı paylaşımla kararı duyurdu. Bakan Koca şunları ifade etti:

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır."

İtalya Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den gelen bir kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayılan mutasyonuna rastlandığını duyurdu.

Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını bildirmişti.

SHGM: Vatandaşların tahliyesi karşılıklı yapılacak

İngiltere'de hızlı yayılan koronavirüsün mutasyona uğraması ve bulaş hızının yüzde 70 daha fazla olması nedeniyle uçuşların askıya alındığı belirten Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) uçuşu durdurulan ülkelere vatandaşların tahliyesinin karşılıklı yapılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak SHGM'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir. Saygıyla duyurulur" denildi.

THY: Hiçbir yolcu mağdur edilmeyecek

Türk Hava Yolları (THY), COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye yapılacak uçuşların geçici durdurulduğunu hatırlatarak, yolcuların bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan Türkiye'ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığı açıklaması üzerine paylaşımda bulundu.

Ekşi, iletisinde, "Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiçbir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiçbir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğramış yeni bir türünün keşfedilmesinin ardından aralarında Almanya, Fransa ve İtalya'nın da bulunduğu birçok ülke, İngiltere'ye seyahat sınırlaması getirmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde