Dönercide corona çıktı: 17 kişi karantinada

Dönercide corona çıktı: 17 kişi karantinada

Almanya'nın Gütersloh Kenti’ndeki bir et işleme fabrikasındaki işçilerde corona çıkmasının şoku sürerken, virüs bu kez dönere bulaştı.

Dönercide corona çıktı: 17 kişi karantinada
16px
24px
25.06.2020 10:37
ABONE OLgoogle

Duisburg yakınlarındaki Moers'te, Öztaş isimli bir Türk döner toptan üretimi yapan iş yerinde yapılan testlerde, 17 çalışanın corona testi pozitif çıktı. Bunun üzerine 275 kişinin çalıştığı işletme hemen kapatıldı.

İŞÇİLER KARANTİNAYA ALINDI

Virüs tespit edilen 17 kişi karantinaya aldı, bunların temasa geçtiği 43 kişi de gözetim altında tutuluyor.

Bölge yönetimi, tüm işçileri tek tek test etmeye başladı. Ayrıca döner etleri ve tüm hammadeler de testten geçiriliyor. Maraşlı Türk kardeşlere ait olan şirketin “hijyen kurallarını mükemmel uyguladığı” görülürken, buna rağmen virüsün nasıl bulaştığı bilinmiyor.

Virüsün havalandırma sistemleri aracılığıyla yayılmış olabileceği belirtiliyor. Çünkü havalandırma ya da klima sistemleri bakteriyi filtreliyor ama çok küçük olan virüsleri filtreleyemeyip dağıtabiliyor.

ÜRETİMİ KISITLI İZİN VAR

Şirket çalışanların bir kısmının etlerin bozulmaması için gelip üretime devam etmelerine izin verildi. Türk firmasının, Alman Westfleisch ya da Tönnies gibi toplu olarak bir arada tuttukları işçilerinin olmadığı, normal çalışanları ve uygun sözleşmelerinin bulunduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde