DolarTL rekor yeniledi, Euro 20 Lirayı gördü!

DolarTL rekor yeniledi, Euro 20 Lirayı gördü!

Dolar/TL, cuma günkü kapanışına göre yüzde 7'nin üzerinde artışla 17,74 seviyesini test ederken Euro/TL de yüzde 7'yi aşan artışla 20 düzeyine çıktı.

DolarTL rekor yeniledi, Euro 20 Lirayı gördü!
16px
24px
20.12.2021 12:15
ABONE OLgoogle

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlemlerinde rekor tazeledi. Avro ve doların ardından gram altın da yeni haftaya rekorla başladı. Gram altın saat 08.50 itibariyle 1000 lira oldu. Öte yandan gün içinde Dolar 17.74, avro 20 lira ile tarihi zirvelerini gördü.

Dolar/TL kuru yeni haftaya rekorla başladı. 17 Aralık Cuma günü 17.14 ile rekor kıran dolar, haftanın ilk işlem gününe 17 liranın üstünde başladı. Dolar kuru, gün içerisinde 17.74 ile tarihi rekorunu tazeledi. Geçtiğimiz hafta 19.43'le rekor kıran avro ise 20 TL ile yeni haftanın ilk gününde rekorunu tazeleyerek tarihi zirvesini gördü.

Geçen hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından kurda yukarı yönlü bir hareket izlenmiş ve 17.14 ile rekor seviye kaydedilmişti.

Rekor seviyenin ardından TCMB'nin beşinci müdahalesi gerçekleşmiş ve kur haftayı 16.40 seviyelerinden kapatmıştı.

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELİŞTE

Altın fiyatları da yeni haftaya yükselişe başladı.

Geçen cuma 998 lirayla 1000 TL'ye dayanan gram altın sabah saatlerinde 1000 TL'yi aşarak, 1003 lirayla tarihi zirvesini gördü.

Aynı dakikalarda çeyrek altın ise 1632 lira olan zirvesini 1637 liraya taşıdı.

Ons altın ise haftaya 1802 dolardan başlarken, cuma günü kapanışta 1789 dolardan fiyatlanıyordu.

ERDOĞAN, "BENDEN BAŞKA BİR ŞEY BEKLEMEYİN" DEMİŞTİ

İlim Yayma Ödülleri adı verilen bir etkinlikte konuşan TÜSİAD'ın "İktisat bilimi kurallarına dönülmeli" çağrısını hedef alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan faiz indirimleri konusunda, ""Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan şunları söylemişti:

"Son 8 yıldır yaşadığımız hadisenin hep bir tarafından ekonomi vardı. Ekonomiyi çökertin kampanyalarını hatırlayın. FETÖ ihanet çetesinin 17-25 Aralık'tan 15 Temmuz'a kadar başlattığı tüm darbe girişimlerinde ekonomiyi kıskaca alma çabalarını hatırlayın. Terör örgütlerine başlattığımız operasyonları engellemek için başlatılan ekonomik kumpasları hatırlayın. Ekonomimize kur ve faiz üzerinden yapılan kumpasları hatırlayın.

Neymiş efendim faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu.

Altı sıfırı çıkardığımız zaman bana karşı çıkanlar, Taksim Meydanınında anırırım diyen köşe yazarları hala aynı şeyleri yazıyorlar. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde