Dolar yükseldi, Türk şirketleri ucuzladı! Belçikalı 5.nci şirketi de aldı

Dolar yükseldi, Türk şirketleri ucuzladı! Belçikalı 5.nci şirketi de aldı

Belçikalı kimya şirketi Azelis, listeye bir Türk şirketini daha ekledi.

Dolar yükseldi, Türk şirketleri ucuzladı! Belçikalı 5.nci şirketi de aldı
16px
24px
19.08.2022 09:39
ABONE OLgoogle

Belçikalı kimya devi Azelis, Türkiye’deki 5'nci şirketini satın alıyor. Azelis saha önce Tara, Ekin, Tunçkaya gibi kimya şirketlerini almış ve ortak olmuştu.

Son dönemde Avrupa ve ABD’li kimya şirketlerinin yoğun ilgisi yeni satın alma ve ortaklıklarla devam ediyor. Türkiye'yi yakından tanıyan, peş peşe satın almalar yapan Belçikalı kimya şirketi Azelis, listeye bir Türk şirketini daha ekledi.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Türkiye’nin önde gelen özel kimyasallar ve gıda maddeleri tedarikçisi Tunçkaya, Tara Kimya, Ekin Kimya ve Aktaş Dış Ticaret ve bağlı iştiraki Whitecem S.A’dan özel kimyasal içeriği birimini devralan Belçikalı dev, şimdi de Dağaltı Kauçuk şirketini satın alıyor.

Özel kimyasallar distribütörü olan Dağaltı Kauçuk, 1980 yılında İstanbul'da kuruldu. Dağaltı'nın Türkiye iç pazarında kauçuk ve kauçuk katkı maddeleri alanında en önemli oyunculardan biri olarak biliniyor.

Dağaltı Kauçuk, 400'den fazla müşteriyle çalışıyor. Satın alma süreci, bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanacak.

2.5 milyar cirosu var

56 ülkede faaliyet gösteren Azelis son yıllarda ciddi bir satın alma sürecine girmişti.

2018’den bu yana Türkiye dahil dünyanın farklı coğrafyalarında 50’ye yakın şirketi bünyesine katan Azelis, 2.5 milyar euro ciro ve 5 milyar euroyu aşan borsa değeri ile Avrupa’nın en önemli kimya şirketlerinden biri.

Singapur’dan Azelis’in, Singapur, İsrail, Hindistan gibi ülkelere yayılmış şirketlerinde 3 bine yakın çalışanı bulunuyor.

Şirketin hisseleri Euronext Brüksel'de işlem görüyor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde