Dolar yeni haftaya zirve yaparak başladı

Dolar yeni haftaya zirve yaparak başladı

Dolar yeni haftaya sabah saatlerinde zirve yaparak başladı.

Dolar yeni haftaya zirve yaparak başladı
16px
24px
02.11.2020 05:47
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz haftayı 8.34 TL seviyelerinden kapatan dolar, bu sabah 8.3678 TL ile güne başladı. Sabah saatlerinde 8.3912 TL'yi görerek zirveye ulaştı. Şu dakikalarda 8.37-98.38 TL bandında seyrediyor. 

Piyasalar bugün ekim ayı dış ticaret ve imalat sektörü satın alma yöneticileri(PMI) verilerini bekliyor.

Euro 9.73 TL'den işlem görürken, sterlin ise 10.80-10.81 TL bandında seyrediyor.

Yurt içi piyasalarda bugün en önemli veri gündemini ise ekim ayı dış ticaret rakamları oluşturuyor. Saat 11:30'da açıklanacak dış ticaret rakamları öncesinde imalat sektörü satın alma yöneticileri(PMI) endeksi de yakından izlenecek. Türkiye PMI bir önceki ay düşüşünü sürdürmüş, ancak 52,8 ile 50 puanın üzerinde kalmaya devam etmişti. Öte yandan Borsa İstanbul şirketlerinin 3.çeyrek döneme ilişkin mali tabloları gelmeye devam edecek. Günün en önemli beklenen mali tabloları İş Bankası, Aygaz, Sabancı Holding ve TSKB olacak.

Altın yatay, petrolde düşüş sürüyor

Yarın gerçekleştirilecek olan ABD seçimleri öncesinde altın fiyatları ise yatay bir başlangıç yapıyor. Altının ons fiyatı 1.882 dolar düzeyinden işlem görüyor. Petrol fiyatları ise artan vaka sayıları ve yeniden gündeme gelen sıkı tedbirlerin de etkisiyle yüzde 3'ün üzerinden değer kaybediyor. Bu sabah saatlerinde 37 doların altına gerileyen brent petrolün varili 5 ayın en düşük seviyesini gördü.

Küresel piyasalar Çin PMI verisiyle toparlandı

ABD'de başkanlık yarışında kazananın belli olacağı haftanın başlangıcında küresel piyasalar Çin'de imalat PMI'ın on yılın en hızlı genişlemesini kaydetmesiyle bir ayın dip seviyesinden yükselişe geçti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,5 artışla 573.04'e yükseldi.  Çin Caixin/Markit imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksindeki (PMI) yükseliş, ülkenin koronavirüsü kontrol altına almadaki başarısı sayesinde ekonominin Avrupa veya ABD kadar zarar görmeyeceği beklentisiyle borsaları yukarı taşıdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde