Dolar ve euro haftaya yükselişle başladı

Dolar ve euro haftaya yükselişle başladı

Fed'in faiz kararı ile geçen hafta ibreyi yukarı çeviren dolar/TL bu haftaya yatay başladı.

Dolar ve euro haftaya yükselişle başladı
16px
24px
09.05.2022 05:40
ABONE OLgoogle

Kur 14,95'in hemen üzerinde işlem görürken euro/TL ise 15,72 dolaylarında değerleniyor.

Yurt içi ve yurt dışında öne çıkan bir verinin olmadığı haftanın ilk günü Bakanlar Toplantısı ve Hazine ihalesi izlenecek.

Geçen hafta Fed'in faiz kararı ve Powell'ın mesajlarıyla dalgalanan dolar/TL, haftayı 14,95'i aşarak yükselişle tamamlamıştı. Dolar/TL, yeni haftaya yatay başlayarak 14,95'in hemen üzerinde işlem görüyor. Euro/TL ise parite etkisiyle hafif düşüşle 15,72 civarlarında değerleniyor.

PETROL FİYATLARI

Petrol fiyatları, G7 ülkelerinin dün Rus petrolünün ithalatını yasaklama ya da aşamalı olarak azaltma kararı almasının ardından dalgalı seyretti. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı gün içerisinde gerilemesinin ardından 46 sent artışla 112,85 dolara yükseldi.

ALTINDA SON DURUM

Altın fiyatları, güçlü doların altına olan talebin azalmasına neden olması ve tahvil getirilerindeki yükselişlerin fiyatlar üzerinde baskı oluşturmasıyla geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.4 düşüşle 1.874 dolara geriledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde