Dolar ve altında yükseliş sürüyor! Dolar/TL 13, euro/TL 15'i aştı

Dolar ve altında yükseliş sürüyor! Dolar/TL 13, euro/TL 15'i aştı

Döviz kurları haftanın dördüncü gününde de yükselişini sürdürüyor. Dolar ve eurodaki yükseliş sabah saatleri itibarıyla yüzde 5'i aştı.

Dolar ve altında yükseliş sürüyor! Dolar/TL 13, euro/TL 15'i aştı
16px
24px
30.12.2021 08:39
ABONE OLgoogle

Döviz kurlarında bu haftanın tamamında yukarı yönlü bir seyir hakim. Pazartesi gününün ardından dün de kurlar yüzde 6'nın üzerinde değerlenirken dolar/TL 13, euro/TL ise 15'i aştı. Bugün hem dolar hem de euro yüzde 5'i aşkın değer kazandı.

Gram 743, çeyrek altın 1217 liradan güne başladı

Gram 743 liradan güne başlarken, dün günü 734 liradan kapatmıştı.

Çeyrek altın 1217 lira seviyesinde güne açılış yaptı. Çeyrek dün ise günü 1201 lira seviyesinden kapattı.

Ons altın 1799 dolardan düşüşle yeni günde el değiştirirken, dün kapanışta 1804 dolar seviyesindeydi.

Bakan Nebati: Dolardaki artış kurun doğal salınımı

CNN Türk canlı yayınında kurdaki son hareketi değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında. Radikal düşüşten sonra salınımlarla kur normale dönecek. Piyasayı izliyoruz, ikaz ediyoruz, sonra gereğini yapıyoruz" yorumunu yaptı.

Asya piyasalarında sınırlı yükselişler var

Asya'da yatırımcıların gündeminde Omicron varyantına ilişkin gelişmeler yer alıyor. Endeksler ağırlıklı olarak sınırlı kazanımda Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde çoğunlukla alış ağırlıklı seyretti. Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay Bileşik endeksleri hafif artış kaydetti. Japonya'da Nikkei 225 düştü, Topix Endeksi ise yatay seyretti. Güney Kore'nin Kospi endeksi yataya yakın pozitif seyretti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde