Dolar kuru kritik seviyenin altına indi!

Dolar kuru kritik seviyenin altına indi!

Uzmanlar dolar yatırımcısını uyarırken 8.50 TL’nin altında günlük kapanışlar gelmesi halinde düşüşlerin hızlanacağı belirtiyor.

Dolar kuru kritik seviyenin altına indi!
16px
24px
29.07.2021 12:36
ABONE OLgoogle

Dolar kuru, bir çok teknik analist uzmanına göre kritik destek seviyesi olarak kabul edilen 8.50 TL’nin altına indi. Uzmanlar 8.50 TL’nin altında kalan dolar kurunun daha da aşağı düşeceğini öngörüyorlar.

Merkez Bankası’ın 14 Temmuz’daki faiz kararından sonra dolar kurunda geri çekilmeler meydana geldi. Merkez Bankası son PPK toplantısında politika faizini yüzde 19’da sabit tutarken 8.60 TL seviyelerinde bulunan dolar kuru bugün itibariyle 8.50 TL seviyesinin altını gördü.

Dolar bayramdan bu yana aralıksız düşüşünü sürdürürken uzmanlar kurdaki son düşüş hakkında "Dolardaki şu an için düşüşün nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yabancılardan tefeci faizini bile geçen tahvil ihracı. Türkiye 1 Temmuz itibariyle 1.5 milyar euroluk bir dış borçlanmaya gitti. Yüzde 4.5 gibi oldukça yüksek bir faizle yapılan borçlanmanın karşılığı Türk Hazine’sinin kasasına girdi. İşte bu para dövizin yüksek enflasyona rağmen yükselmemesine neden oldu" ifadelerini kullanıyorlar.

Bir çok teknik analiz uzmanına göre dolar kurunda 8.50 çok ciddi bir destek seviyesi olarak gösteriliyor. Kur şu sıralarda 8.50 seviyelerindeki yatay seyrine devam ederken.uzmanlara göre bu seviyenin altına günlük kapanışlar yapması dolar kurundaki düşüşleri hızlandıracak.

Bugün ise para piyasalarını yakından ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı.

Başkan Şahap Kavcıoğlu TCMB'nin yılın 3. enflasyon raporu hakkında açıklamalar yaptı.

Kavcıoğlu dolar kurunun yükselişindeki en büyük etkenler arasında gösrterilen Merkez Bankası’nın rezervleri hakkında “Rezervlerin güçlendirilmesi için birçok alanda çalışmamız var. Dışarıda yapılan eleştiriler gerçeği yansıtmıyor. TCMB’nin bugün itibarıyla 105 milyar dolar brüt rezervi vardı. Bunlar ülkemiz ve Merkez Bankası açısından çok güçlü göstergelerdir.” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde