Dolar Erdoğan’ın açıklamaları ve ABD gerilimiyle 5.60’ı gördü

Dolar Erdoğan’ın açıklamaları ve ABD gerilimiyle 5.60’ı gördü

Güne 5.46 civarında başlayan Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ardından ABD ile ilişkilerin daha da kötüye gidebileceği endişeleriyle sert yükseldi ve öğleden sonraki işlemlerde 5.6011’i gördü.

Dolar Erdoğan’ın açıklamaları ve ABD gerilimiyle 5.60’ı gördü
16px
24px
22.03.2019 13:52
ABONE OLgoogle

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail’in 1967 yılında Suriye’den ele geçirdiği Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiğini belirtmesi üzerine, Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada‘Trump’ın Golan Tepeleri’yle ilgili talihsiz açıklamasının bölgeyi yeni bir krizin eşiğine getirdiğini’ söyledi ve “Golan Tepeleri’nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz” dedi.

Trump, ABD politikasında önemli bir değişikliği yansıtan bu açıklamasıyla İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya 9 Nisan’da yapılacak seçimlerde yeniden seçilmek için kampanya yürüttüğü bir ortamda destek verdi.

Kur günlük yüzde 2.21 yükselişle saat 15.04’te 5.5863’ten işlem gördü.

Rabobank gelişmekte olan ülkeler döviz stratejisti Piotr Matys, dolar/TL’de bugün yaşanan sert yükseliş için şu değerlendirmeyi yaptı:

 “Bence ABD-Türkiye arasındaki diplomatik tansiyonun yeniden yükseleceğine yönelik yeniden ortaya çıkan piyasa endişesini gösteriyor. Piyasa ABD ile diplomatik ilişkilerde tansiyonun yeniden artacağından endişeli.”

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Teknik seviyelerin aşılmasıyla birlikte hızlı bir yükseliş gördük. Fiyatlamalar Erdoğan’ın İsrail’e yönelik söylemlerin ardından geldi” dedi ve ekledi:

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde