Dolandırıcıyı fena dolandırdılar!

Dolandırıcıyı fena dolandırdılar!

Birçok ünlüyü ve iş adamını ‘Ponzi Zinciri’ adlı sistem ile dolandıran Mine Mumcu, tokatladığı milyonlarca lirayı mücevherlere yatırdı.

Dolandırıcıyı fena dolandırdılar!
16px
24px
24.05.2021 08:01
ABONE OLgoogle

Ancak Mumcu, mücevherleri kendisi cezaevindeyken teslim alan çalışanının Avusturya’ya kaçtığını iddia etti

Kamuoyunda 'Titan zinciri', 'Saadet zinciri' gibi farklı isimlerle adlandırılan Ponzi Piramit zincirinin son kurucularından Mine Mumcu, kısa sürede yüksek kâr elde edeceğini vadederek magazin, spor ve iş dünyasındaki birçok ismi dolandırmıştı. Dolandırılan Burcu Kıratlı, Semih Erden gibi isimlerin ihbarı sonrası Mumcu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İHBARDA BULUNDU

Soruşturma sürerken iddiaya göre Mumcu, piyasadan topladığı milyonlarca lirayı İstanbul Beşiktaş'ta faaliyet gösteren bir mücevherat şirketine yatırdı. Mücevherlerin hazırlandığı sürede savcılık tarafından gözaltına alınan Mumcu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mumcu'nun cezaevinde olduğu sürede firma mücevherleri hazırlamış ve Mumcu'nun Nişantaşı'ndaki ofisine götürmüştü. Yine iddiaya göre Mumcu'nun yanındaki çalışan, mücevherleri şirketten teslim aldı. Halen cezaevinde olan Mumcu, mücevherlerin teslim alındığını bilmiyordu.

Geçtiğimiz günlerde avukatı aracılığıyla şirkete ihtar çeken Mumcu, mücevherlerin Feyza Aydın isimli çalışanı tarafından alındığını öğrendi. Bunun üzerine şikayetçi olan Mumcu, Avusturya'ya kaçtığını iddia ettiği çalışanının kendisini dolandırdığını ileri sürdü.

ERDEN VE KIRATLI DA MAĞDUR

ÜNLÜ basketbolcu Semih Erden, sisteme 1 milyon 708 bin lira yatırdı. Yatırdığı paranın 350 bin lirasını alan Erden'in zararı 1 milyon 358 bin TL. Sisteme para yatıran diğer isimlerin zararları ise şöyle:


BURCU KIRATLI: Yarım milyon TL
TUZLASPOR AŞ'NIN YÖNETİCİSİ
RIDVAN İLHANLI: 3 milyon 500 bin TL
YELİZ TUĞBA YASA VE İKİ KARDEŞİ: 3 milyon TL
HALIL İBRAHİM DEMİREL: 2 milyon 11 bin TL
HALİL DÜNDAR: 1 milyon 147 bin TL
ESIN ODACILAR: 500 bin TL

Dilek Yaman Demir/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde