Dolandırıcılar yanmış otelden oda sattılar

Dolandırıcılar yanmış otelden oda sattılar

Sahte ilan çetesinden yanan otelde fırsat vurgunu. Adana'da bir otelde çıkan yangını dolandırıcılar fırsata çevirdi. Dolandırıcılar, internet üzerinden günlük 250 liradan fiyatlandırdıkları sahte ilanlarla yüzlerce kişinin tatil hayallerini çaldı.

Dolandırıcılar yanmış otelden oda sattılar
16px
24px
27.07.2022 11:58
ABONE OLgoogle

Adana'nın Karataş İlçesi'nde yer alan 'Öyküm' adlı otelde yaklaşık 3 ay önce 'kundaklama' iddiasıyla yangın çıktı. İtfaiye, saatler süren çalışmanın ardından alevleri kontrol altına alarak söndürdü. İşletmeciler kullanılmaz hale gelen otelde, tadilat çalışması başlattı.

PARAYI DA PEŞİN ALDILAR

Akşam'dan Soner Kan'ın haberine göre tadilat nedeniyle otel, yaz sezonuna da 'kapalı' olarak girdi.

Bu durum, dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürüldü. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, otelin ismini kullanıp, hazırladıkları sahte ilanları internet üzerinden; "Ağustos ayına özel; kişi başına 350 lira yerine sadece 250 lira" ilanlarıyla yüzlerce kişiyi ağına düşürdü.

'Ucuz ve hesaplı tatil' yapmak isteyenler, 3 öğün açık büfe imkanı da sunan tatil fırsatını değerlendirmek istedi.

İlanda yer alan telefon numaraları üzerinden dolandırıcılarla bağlantı kuran vatandaşlar, 1 Ağustos sonrasına rezervasyon yaptırdı; ücreti de kendilerine verilen banka hesabına peşin olarak yatırdı. Dolandırıcılık ise, rezervasyon yaptıran ve otelle ilgili bilgi almak için zanlılarla bağlantı kurmaya çalışan tatilcilerin, aradıkları numaraya ulaşamaması ve bu numaranın kullanım dışı bırakılmasıyla ortaya çıktı.

DOLANDIRICILARDAN MESAJ

Polis, ardı ardına gelen ihbarlar üzerine kapsamlı bir soruşturma başlattı. Dolandırıcılarsa yine internet üzerinden bilgilendirmede bulundu. Açıklamada; "Birçok kişi bize ulaşamadığını veya neden yeni açılış yaptığımızı soruyor. 25 Nisan'da çıkan bir yangın nedeniyle tüm elektrik kablolarımız hasar gördü ve 3 ay süren tadilat sonrasında otelimiz ancak açılış yapabildi. Bu yüzden rezervasyonları Instagram ve WhatsApp üzerinden alabiliyoruz. En kısa sürede bu sorun çözülecek. Bu konu için özür dileriz" denildi.

Öyküm Otel İşletmecisi Hacı Okur, yaşanan bu gelişmelerin ardından konuyu yargıya taşıdı. Okur, "Bu hesaplar üzerinden rezervasyon yapılıp, vatandaşlardan ücret alınmıştır. Ne bu hesap, ne de verilen telefon numaralarıyla herhangi bir ilgim yok" dediği öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde