Dokuz şirketten maaş alan genel müdür, 'faizli krediyi' müjde olarak açıkladı!

Dokuz şirketten maaş alan genel müdür, 'faizli krediyi' müjde olarak açıkladı!

Dokuz şirketten maaş aldığı ortaya çıkan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Çiftçi ve üreticilere kullandırdığımız sabit faizli kredi miktarı 1 milyar lirayı geçti" ifadelerini kullandı.

Dokuz şirketten maaş alan genel müdür, 'faizli krediyi' müjde olarak açıkladı!
16px
24px
20.04.2020 08:25
ABONE OLgoogle

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz çiftçi ve üreticilerle ilgili açıkladığı pakette yer alan faizli krediyi öve öve bitiremedi. Tarlada emek harcayan, giderlerini karşılayamayan çiftçi ise Tarım Kredi'nin faiz kıskacıyla başbaşa kaldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, ortaklarının faiz oranlarındaki dalgalanmalardan olumsuz etkilenmesinin önüne geçmek için 2019'da tarımsal girdilerin sabit faiz oranlarıyla kredilendirilmesi uygulamasını başlattıklarını belirterek,  "Çiftçilere kullandırdığımız sabit faizli kredi miktarı 1 milyar lirayı geçti. Bu miktar artarak devam edecek" dedi.

Poyraz, yaptığı değerlendirmede, Hazine ve Maliye Bakanlığının kararnamesi kapsamında ilk olarak sertifikalı tohum, kimyevi gübre ve karma hayvan yeminde sabit faizli kredi uyguladıklarını hatırlattı.

Bu ürünlerde yüzde 5,5 sabit faizle kredilendirme yapıldığına işaret eden Poyraz, diğer tarımsal girdileri de sabit faiz üzerinden kredilendirmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Poyraz, akaryakıt haricindeki tüm tarımsal girdileri sabit faiz üzerinden kredilendirmeye de en kısa sürede geçeceklerini bildirdi.  Dokuz şirketten maaş alan genel müdür

POYRAZ: DAHA ÖNCE DEĞİŞKEN FAİZLİ KREDİ KULLANDIRIYORDUK 

Poyraz, tarladan sofraya gıda zincirinin bütün aşamalarında çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara hizmet ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tarım Kredi olarak 2019 yılında toplam 8,2 milyar lira tutarında kredi kullandırdık. Bu kredilerin yüzde 80'ini ayni olarak veriyoruz. Daha önce değişken faizli kredi kullandırıyorduk. Girdiyi verdikten sonra, hasat döneminde parasını alırken, faiz yükselmişse fiyat da yükseliyordu. Özellikle 2018'deki döviz ve faiz artışında hem çiftçimiz hem de biz mağduriyet yaşadık. Bunu gidermek için belli ürünlerde sabit faize geçmeyi öngördük ve uygulamayı başlattık" ifadesini kullandı.

Dokuz şirketten maaş alan genel müdür

Bir milyon 100 bin çiftçinin ortak olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü ve AKP Bilecik eski Milletvekili Fahrettin Poyraz, 8 şirketin daha Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi.

Poyraz, Tarım Kredi Holding A.Ş., Gübretaş, Gübretaş Maden A.Ş., TK Sera A.Ş., Bereket Sigorta A.Ş., Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş., Bereket Katılım Sigorta A.Ş. ve Bereket Katılım Hayat A.Ş'nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde