Doğu Perinçek'in askerdeki oğlu hangi bakanlığa atandı?

Doğu Perinçek'in askerdeki oğlu hangi bakanlığa atandı?

Doğu Perinçek'in oğlu Sadık Can Perinçek'in Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan atama listesinde 50. sırada olduğu görüldü

Doğu Perinçek'in askerdeki oğlu hangi bakanlığa atandı?
16px
24px
10.09.2020 15:19
ABONE OLgoogle

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Sadık Can Perinçek, Dışişleri Bakanlığı bünyesine memur olarak atandı.

Bakanlığın “Aday Meslek Memurluğuna Atanmaya Hak Kazanan Asil Adaylar” listesinde yer alan Sadık Can Perinçek’in daha sonra büyükelçi olabileceği yorumu yapıldı.

Independent Türkçe'nin haberine göre Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu olan Sadık Can Perinçek’in Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan atama listesinde başarı sıralamasının 50 olduğu görüldü. Atama yapılan toplan kişi sayısı ise 64. 

Sadık Can Perinçek'in tarih mezunu olmasına rağmen Dışişleri Bakanlığı'na atanması dikkat çekti.

Aralık'ta askerden dönecek

Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, geçen ay sosyal medyada yayımladığı mesajında oğlu Sadık Can Perinçek’in askerde olduğunu ve Aralık ayında döneceğini şu mesajla açıklamıştı:


Meslek Memurluğu nedir?

Doğu Perinçek’in oğlu Sadık Can Perinçek’in atandığı aday meslek memurluğu’nun görev tanımıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

Meslek Memurları, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.

Başvuru şartları

Bakanlığın sitesinde yer alan başvuru şartlarında ise şu bölümlerden mezuniyet şartı aranıyor: “Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya Sosyal bilimler alanında (YÖK’ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak.”

Bununla birlikte adayların İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça, Arapça, Rusça, Çince ve Japonca YDS dil puanlarının herhangi birinin en az 75 olması isteniyor.

Independent Türkçe

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde