Doğan Holding, 58 milyon dolara ambalaj şirketi satın aldı

Doğan Holding, 58 milyon dolara ambalaj şirketi satın aldı

Doğan Holding, İzmir merkezli Sesa Ambalaj'ın yüzde 70'lik hissesini 57,8 milyon euro (448 milyon TL) bedelle satın alacağını açıkladı.

Doğan Holding, 58 milyon dolara ambalaj şirketi satın aldı
16px
24px
07.07.2020 08:51
ABONE OLgoogle

Sesa'nın neden satın alındığı Doğan Holding tarafından şöyle açıklandı:

"Sesa Ambalaj ve Plastik Sanayi Ticaret A.Ş., esnek ambalaj sektöründe faaliyet göstermekte olup, yüksek bariyerli esnek ambalaj alt iş kolunun önde gelen şirketleri arasında yer almaktadır.

Şirketimiz, mevcut yatırım stratejisi çerçevesinde, ambalaj vb. hızlı büyüme vaat eden ve katma değeri yüksek sektörleri hedeflemekte ve bu doğrultuda yatırım fırsatlarını değerlendirmektedir. BDDK'dan Doğan Holding'e yatırım bankası izni  Kentleşme, demografik değişimler ve bunlarla birlikte güvenli gıdaya olan ihtiyacın artması, 'esnek ambalaj' ve özellikle 'yüksek bariyerli' esnek ambalaj talebini arttırmaktadır. Sesa'nın büyüme potansiyeli ve çevreye duyarlı ürün geliştirme çalışmaları, değer yaratma hedefimiz ve sürdürülebilirliğe verdiğimiz önem de dikkate alındığında, yatırım kararımızda etkili olmuştur.  Aydın Doğan'ın Bodrum'daki otelini kim işletecek? Bu vesileyle, önümüzdeki dönemde de aynı bakış açısıyla, ulusal ve uluslararası ölçekte, makro trendlere uygun ve sürdürülebilir ürün geliştirme yetkinliklerine haiz, hem esnek ambalaj sektöründe, hem de diğer katma değerli alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğimizi ifade etmek isteriz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde