Doğan Enerji'nin de ortağı olduğu Aytemiz Akaryakıta, Rus Tatneft talip

Doğan Enerji'nin de ortağı olduğu Aytemiz Akaryakıta, Rus Tatneft talip

RUSYA'nın önde gelen petro-kimya şirketlerinden Tatneft , Doğan Holding'in de yüzde 50'sine sahip olduğu Aytemiz Akaryakıt'ı alıyor. 

Doğan Enerji'nin de ortağı olduğu Aytemiz Akaryakıta, Rus Tatneft talip
16px
24px
30.03.2023 12:20
ABONE OLgoogle

Toygun ATİLLA yazdı 

 

2021'DE YATIRIMA BAŞLADI

Aytemiz Akaryakıt A.Ş'ye talip olan, Rus Tatneft, Türkiye'de pazarına ilk kez 2021'de girdi. 

GEBKİM’de kurulacak tesis için 24 Haziran 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un başkanlığında ön protokol anlaşması imzalandı. 

RUSYA'NIN EN BÜYÜL PETRO-KİMYA ŞİRKETLERİNDEN

Bu anlaşmanın imzalanmasının ardından Tatneft, 2022 Mayıs'ın da GEBKİM’e yatırım ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin ilk kimya ihtisas OSB’si GEBKİM ile Rusya’nın en büyük Petro-kimya üreticilerinden biri olarak gösterilen Tatneft arasında maleik anhidrit projesi için beklenen yatırım bu anlaşmaların ardından başladı.

AYTEMİZ AKARYAKIT'I ALIYOR

Türkiye'deki yatırımlarını arttırma kararı alan Tatneft bu anlamda en önemli adımını Aytemiz Akaryakıt'a talip olmakla yaptı. 

2015'te yüzde 50'si Doğan Holding iştiraki Doğan Enerji tarafından 152 milyon TL'ye alınan Aytemiz Akaryakıt A.Ş, sektörün en önemli şirketlerinden biri olma özelliğini taşıyor. 

PAZARLIKLAR SON AŞAMASINDA

Bir süredir devam eden pazarlıklar geçtiğimiz hafta Rusya'da yapılan pazarlıklarla nihayete gelme aşamasına geldi. Süreç tamamlandı, prensip anlaşması yapıldı. Detay aşamasına gelen pazarlıkların sonuçlanmasının ardından önümüzdeki günlerde bu satış kamuoyuna resmi olarak açıklanacak. 

Türkiye'de 77 ilde 570 akaryakıt istasyonu bulunan Aytemiz Akaryakıt ile  bu satış sürecinin tamamlanmasının ardından Tatneft  kendi petrolünü satacak.  

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde