Doğan Ailesi, Uluder Elektrik'i kime satıyor?

Doğan Ailesi, Uluder Elektrik'i kime satıyor?

Doğtaş ve Kelebek Mobilya’nın sahibi Doğan Ailesi, yenilenebilir enerji yatırımları bulunan Uluder Elektrik’i satıyor.

Doğan Ailesi, Uluder Elektrik'i kime satıyor?
16px
24px
09.09.2020 06:19
ABONE OLgoogle

Doğtaş ve Kelebek Mobilya’yı bünyesinde bulunduran Doğanlar Yatırım Holding hissedarları, güneş enerjisi yatırımları bulunan Uluder Elektrik’in tüm hsselerini Mesut Altan ve İdris Çakır adlı kişilere satmak üzere Rekabet Kurumu’na başvurdu. 

Niğde, Kahramanmaraş gibi illerde güneşten elektrik üretimine yönelik yatırımları bulunan Uluder Elektrik, 2012’de Doğanlar Yatırım Holding yöneticileri tarafından kuruldu.

3 milyon lira sermayesi olan şirketin kurucuları arasında Doğanlar Yatırım Holding’in sahipleri Davut Doğan, Adnan Doğan, Murat Doğan, İlhan Doğan, İsmail Doğan gibi isimler de var.

Uluder’i alan Mesut Altan ve İdris Çakır ise Birleşik Mühendislik şirketinin sahipleri. 2002 yılında, İstanbul'da kurulmuş olan Birleşik Mühendislik, otel, hastane, AVM, iş merkezleri gibi yapılara, ısıtma - soğutma - havalandırma konularında proje yapıyor.

Şirketin çalıştığı firmalar arasında THY, Ziraat Bankası, Medipol Hastaneleri, adalet Bakanlığı, VakıfBank, Jumeirah Hotels gibi şirketler var.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde