Doğalgaza zam geliyor: Yüzde 30'un üzerine çıkabilir

Doğalgaza zam geliyor: Yüzde 30'un üzerine çıkabilir

Doğalgaz fiyatları ile ilgili ünlü İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kamu ve sektör yetkilileri; “Gerçekçi olmak gerekirse doğalgaza zam artık kaçınılmaz. Zam yüzde 20’nin üzerinde olacak gibi; yüzde 30’un üzerine de çıkabilir” dedi.

Doğalgaza zam geliyor: Yüzde 30'un üzerine çıkabilir
16px
24px
31.03.2022 16:22
ABONE OLgoogle

Akaryakıt, elektrik ve gıda başta olmak üzere art arda gelen zamlara bir de doğalgaz zammı eklenmek üzere...

"DOĞALGAZA ZAM KAÇINILMAZ"

Sektör kaynakları ve yetkililer, uzun süredir hem konut hem sanayideki doğalgaza yüksek oranlı sübvansiyon yapıldığını ve bunun BOTAŞ’ın mali durumunu bozduğunu belirterek, 1 Nisan’dan geçerli olacak şekilde bir zammın masada olduğunu belirtti.

Reuters'a konuşan bir sektör yetkilisi, “Gerçekçi olmak gerekirse zam artık kaçınılmaz. Zam yüzde 20’nin üzerinde olacak gibi; yüzde 30’un üzerine de çıkabilir” dedi.

"KONUTLARA ZAM DA KONUŞULUYOR"

Bir kamu görevlisi ise, sanayi kuruluşları ve çevrim santralleri için doğalgaza zam yapılmasının gündemde olduğunu belirterek, “Burada temel yaklaşım konutlara yönelik bir zam olmaması; konu hem Enerji Bakanlığı hem BOTAŞ hem Hazine hem de Cumhurbaşkanlığını ilgilendiriyor. Son dakikaya kadar yapılacak değerlendirme ile karar ortaya çıkacak” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde