Dinçkök kardeşlerin davasında flaş karar!

Dinçkök kardeşlerin davasında flaş karar!

Ömer Dinçkök’ün, kardeşleri Ali Raif Dinçkök ve Nilfüfer Dinçkök Çiftçi adına 47 kat sermaye arttırarak holding yönetimden uzaklaştırılmak istendiği gerekçesi ile açtığı davada karar çıktı

Dinçkök kardeşlerin davasında flaş karar!
16px
24px
22.06.2016 07:34
ABONE OLgoogle
Dinçkök ailesinde yaşanan ve 80’e yakın dava ile mahkemeye taşınan Akkök Holding’in yönetim kavgasında ceza davasını Ali Dinçkök ve yönetim kurulu üyeleri kazandı. Görevi kötüye kullanmak suçundan açılan kamu davasında yönetim kurulu üyeleri beraat etti.

Ömer Dinçkök’ün, kardeşleri Ali Raif Dinçkök ve Nilfüfer Dinçkök Çiftçi adına 47 kat sermaye arttırarak  holding yönetimden uzaklaştırılmak istendiği gerekçesi ile açtığı davalar arasında yer alan davalardan birinin duruşması İstanbul 42’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Kamu davası olarak açılan davanın duruşmasında Ömer Dinçkök ve avukatı “Zarar oluşmamış bile olsa suçun oluştuğu” gerekçesi ile ceza talep etti.

Mahkeme heyeti ise duruşma sonunda “Sanıklar hakkında her ne kadar hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçunu işledikleri iddiasıyla kamu davası açılmış ise de atılı suçun unsurları oluşmadığından bu suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verildi” diye konuştu.

Böylece aralarında Ali Raif Dinçkök, Nilüfer Dinçkök Çiftçi, Raif Dinçkök, Mehmet Ali Berkman ve Ahmet Dördüncü’nün bulunduğu yönetim kurulu üyeleri kamu davasından beraat etmiş oldular. 

Kararın temyiz hakkı bulunuyor. Ömer Dinçkök’ün de temyize başvuracağı belirtiliyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde