Dikkat! Telefon görüşme ücretlerine yüzde 40 zam geldi

Dikkat! Telefon görüşme ücretlerine yüzde 40 zam geldi

BTK'nın açıkladığı yeni mobil azami ücret tarifesine göre yurtiçi görüşmelerin dakikası 1 lira 23 kuruşa yükselirken, yurtdışını arama ücretinde de azami tarife dakikası 12 lira 23 kuruşa yükseldi.

Dikkat! Telefon görüşme ücretlerine yüzde 40 zam geldi
16px
24px
08.04.2022 21:47
ABONE OLgoogle

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, mobil haberleşme hizmetleri ile ilgili azami ücret tarifesini yüzde 40 zamla yeniledi. Yıllık zam oranı yüzde 52,5 oldu. Yeni tarifeye göre yurtiçi görüşmelerin dakikası 123 kuruşa yükselirken, yurtdışını arama ücretinde de azami tarife dakikası 12 lira 23 kuruşa yükseldi.

Hat devir ücreti 23 lira 32 kuruşa, numara değişikliği ücreti 53 lira 20 kuruşa, sim kart değişimi de 53 lira 20 kuruşa yükseldi.  Kısa mesaj ücreti ise yurtiçinde 88,49 kuruş, yurtdışında ise 2 lira 16 kuruş oldu. Ayrıntılı fatura isteyen müşteriler, sayfa başına 1 lira 61 kuruş ödeyecek.

1 Nisan’dan itibaren geçerli

BTDunyasi.net'in haberine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, her yıl 1 Nisan ve 1 Ekim’den geçerli olmak üzere, mobil haberleşme hizmetlerine ilişkin azami ücret tarifelerini güncelliyor.

Yeni tarife yine 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 8 Nisan Cuma günü akşam saatlerinde yayımlandı. Ancak, kurum internet sitesinde yayımlanma tarihi 1 Nisan olarak belirtiliyor.

Yeni tarifeye göre 1 Nisan 2022’den geçerli olmak üzere

yurt içi arama ücreti
yurt dışını arama ücreti
kısa mesaj servis ücreti
isim/ünvan değişikliği hat devir ücreti
numara değişikliği sim kart değişikliği
açma, kapama ücreti
posta ile iletilen ayrıntılı fatura ücreti
bilinmeyen numaralar servis ücreti geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 52,5 zamlandı. 1 Ekim 2021’deki tarife ücretlerine göre artış oranı ise ortalama yüzde 40,5 oldu.

Azami Tarifeler

Turkcell, Türk Telekom Mobil ve Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından ilan edilen azami hizmet tarifelerinin üzerinden herhangi bir tarife ücreti uygulayamıyor. Belirlenen tarife ücretlerine KDV ve ÖİV dahil.

Uygulamada ise operatörler sundukları haberleşme hizmetlerini paketleyerek abonelerine sunuyorlar. Tarifeler, özellikle haberleşme hizmetleri dışında kalan hat açma kapama bedelleri, isim ve unvan değişikliği, sim kart değişikliği gibi esas haberleşme dışında kalan hizmetler için gösterge nileteliğini taşıyor. Operatörler, bir takvim yılı içindeki ilk hat açma/kapama ücretinden ise ücret alamıyorlar.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde