Dikkat! Kripto paralara vergi geliyor!

Dikkat! Kripto paralara vergi geliyor!

Gerek Türkiye’de gerekse dünyada milyonlarca yatırımcının takip ettiği kripto paralara düzenleme geliyor.

Dikkat! Kripto paralara vergi geliyor!
16px
24px
02.03.2021 22:17
ABONE OLgoogle

Türkiye’de 3 milyon yatırımcıya ulaştığı söylenen ve kullanımı hızla artan kripto paralara yönelik hükümet harekete geçti. Buna göre kripto para alım ve satımı için vergi getirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasaları Kurulu'nun (SPK) yanı sıra ilgili kuruluşların çalışmalar yaptığı ve yılın ikinci yarısında düzenlemenin yürürlüğe girileceği ifade ediliyor.

STOPAJIN YÜZDE 10 DÜZEYİNDE OLABİLECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Piyasanın önde gelen isimleri kripto paraların ne olarak tanımlanacağının önemli olduğunu belirtiyor. Bu anlamda paraya da emtia değil 'Kripto varlık' olarak tanımlanabileceğini tahmin eden sektör temsilcileri, stopajın da uzun vadeli taşıyanlardan değil, belirli bir vade içerisinde al-sat yaparak kar edenlerden kesileceğini öngörüyor. Stopajın al-sattan elde edilen karın yüzde 10 düzeyinde olabileceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'DE 3 MİLYON KRİPTO PARA YATIRIMCISI VAR

Finans dünyasında son yılların en önemli gelişmelerinden biri olarak kabul edilen kripto paraların toplam hacmi toplam piyasa değeri 1.5 trilyon dolarken, günlük işlem hacmi ise 100 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Türkiye'de ise kripto para işlem hacmi günlük 1 milyar dolara ulaşmış durumda. Türkiye yaklaşık 3 milyona ulaşmış kullanıcı sayısı ile dünyada ilk 10 içerisinde yer alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde