Dikkat! Benzin fiyatları 30 TL'yi zorlayacak

Dikkat! Benzin fiyatları 30 TL'yi zorlayacak

Sektör temsilcileri akaryakıt fiyatlarının zamlanmaya devam edeceğini belirterek kısa zamanda benzinin litresinin 30 liraya dayanacağını belirtiyor

Dikkat! Benzin fiyatları 30 TL'yi zorlayacak
16px
24px
20.05.2022 05:37
ABONE OLgoogle

Son 3 ayda akaryakıt fiyatlarına 20'nin üzerinde zam geldi. Her akşam zamla yatıyor ve her sabah zam haberi ile uyanıyoruz.

NTV'de yer alan habere göre benzine büyük zam geliyor. Bu akşam gelecek zamla benzin fiyatlarının 25 liraya doğru tırmanması beklenirken benzinin 25 lirayı geçerek 30 lira sınırına dayanması bekleniyor.

Akaryakıta gelen zam hız kesmeden devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların brent petrol fiyatlarının yükselmesine ve ya dolardaki artışa bağlanmasını doğru bulmayan ekonomistler akaryakıttan alınan vergilerin hükümete sıcak para sağladığını bu nedenle fiyatlara sürekli zam geldiğini iddia ediyorlar.

AKARYAKIT ZAMLARININ ALTINDA ASIL YATAN...

Ukrayna Rusya krizinin patlak verdiği ilk zamanlarda uluslararası piyasalarda brent petrolün varilinin 140 dolara dayandığını belirten ekonomistler o zamandan bu güne brent petrol fiyatları düşerken bizde ise akaryakıt fiyatlarının devamlı yükseldiğini belirtti. Bugün brent petrolün 112 dolardan satıldığını belirten ekonomistler zammın petrol fiyatlarından kaynaklanmadığını ifade etti.

SON 3 AYDA 20 KERE ZAM GELDİ

Akaryakıta son 3 ayda 20 kerenin üstüne zam geldi. Çoğu insan arabalarını otoparklara çekerek toplu ulaşıma yöneldi. Ama akaryakıt fiyatlarına gelen zam iğneden ipliğe her şeyin zamlanmasına neden oluyor.

NTV'de yer alan habere göre benzine 1 lira 3 kuruş zam bekleniyor. Mazot ve LPG'ye ise zam beklenmezken yeni zamla benzinin 25 lira sınırına dayanacağı belirtiliyor.

BENZİN FİYATLARI 30 LİRAYI ZORLAYACAK

Sektör temsilcileri akaryakıt fiyatlarının zamlanmaya devam edeceğini belirterek kısa zamanda benzinin litresinin 30 liraya dayanacağını belirtiyor. Şu anda İstanbul 'da benzin 22 lira 3 kuruştan satılıyor. Gelmesi beklenen zamla 23 lira 60 kuruştan satılacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde