Dijital içerik platformu Gain’de deprem!

Dijital içerik platformu Gain’de deprem!

Sinemaport’un Şubat ayında kaleme aldığı “Cem Aydın, Gain’in Sonunu mu İnşa Ediyor?” başlıklı yazıda Gain’de yaşanılan ve yaşanılacak sorunları açıklanmıştı.

Dijital içerik platformu Gain’de deprem!
16px
24px
10.04.2021 11:10
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin en güçlü iş insanlarından Gözde Akpınar, Filli Boya’yı satarak yeni dijital platform Gain’i kurdu. Akpınar’ın markasını satarak dijitale yönelmesi ise sektörde takdir toplayan bir hareket olmuştu.

Ücretsiz yayın hayatına başlayan ve bugüne kadar öyle devam eden Gain’in bu stratejisinin yapılan ödemeler ile yeni çıkacak yapımlar için harcanacak bütçe düşünüldüğünde çok uzun süre götüremeyeceği anlaşılıyordu.

Bütçe sorunun dışında ciddi ara yüz problemleri de baş göstermeye başlamıştı. Bu konulara çözüm için ise gözler Gain’in genel müdürü Cem Aydın’a çevriliyordu.

En merak edilen konulardan biri ise Gain için ayrılan bütçe tükendiğinde Aydın’ın nasıl bir yol izleyeceğiydi. Başarılı yönetici Gözde Akpınar’ın Gain’i, “genel müdürün” dahi çözüme kavuşturamadığı sorunlardan, nasıl hamlelerle kurtaracağı merak ediliyordu.

Cem Aydın’ın Sürekli Kendi Çevresiyle Çalışması mı Sonunu mu Getirdi?

Sinemaport’ta Mart ayında yer alan “Cem Aydın ve Kankalarının Gain İstilası!” başlıklı haberde Aydın’ın sürekli kendi çevresiyle çalışma tercihleri göz önüne serildi.

Gain’de toplam 4 tane BBO Yapım imzalı projenin yer alacak olması dikkat çekmişti. Gain’nin Genel Müdürü Cem Aydın’ın çok fazla ilgi gören projesi olmayan BBO Yapım ile neden bu kadar çok proje için anlaştığına ise anlam verilememişti.

Daha öncesinde Gain’in dizilerinde de sürekli aynı yapım şirketleriyle çalışılması dikkat çekmişti. Çünkü sektörde halihazırda birçok projesiyle bekleyen çok fazla yapımcı varken Gain’in bu tutumu diğer yapımcılar tarafından hoş karşılanmamıştı.

Gain’in ücretsiz olmasının getirdiği bütçe sorunlarıyla ile ilgili ilk adım atıldı. Bazı içerikleri ücretsiz sunmaya devam edecek olan Gain, premium hesap özelliği de getirdi. Gain Premium üyelik ücreti ise 21,90 TL olarak açıklandı.

CEM AYDIN’IN SALTANATI YIKILDI!

Gain’in başarılı yöneticisi Gözde Akpınar’ın yaşanılan bu sıkıntılara son noktayı koyacağı bekleniyordu.

Birsen Altuntaş bugün yayınladığı haberde, Cem Aydın’ın Gain’de artık sadece danışmanlık yapacağını açıklandı.

Medya Alemi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde