Didem Eryar Ünlü yazdı: İş dünyasında 'İyi' olan kazansın!

Didem Eryar Ünlü yazdı: İş dünyasında 'İyi' olan kazansın!

Sürdürülebilirlik konusunu yıllardır bir gazeteci olarak izleyen ve işleyen Didem Eryar Ünlü, önüne geçilmezse yıkıma giden dünyamızı kurtarabilmek için iş dünyasındaki sürdürülebilirlik çalışmalarını açıklıyor; bu konuda yapılanları ve yapılması gerekenleri iş dünyasının liderleri ile konuşuyor.

Didem Eryar Ünlü yazdı: İş dünyasında 'İyi' olan kazansın!
16px
24px
28.12.2022 14:05
ABONE OLgoogle

Ne, Neden, Nasıl, Nerede, Ne Zaman ve Kim sorulanının cevabını arayan 5N1K yönetimini temel alan kitap; Sürdürülebilirlik İş Dünyası İçin Ne Anlama Geliyor? ; İş Dünyası Sürdürülebilirliği Neden Ana Gündem Maddesi Olarak Benimsedi? ;  İş Dünyası Sürdürülebilirliği Nasıl İş Stratejisine Dönüştürüyor? ; Sürdürülebilir Dönüşüm Şart; Peki Ne Zaman? Sürdürülebilirlik Nerede Fark Yaratacak? ; Sürdürülebilirlik Yaklaşımları ile İlham Veren Şirketler bölümlerinden oluşuyor.

Kitapta görüşlerine yer verilen isimler ise şöyle: Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper; Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay; Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı;  Zorlu Holding CEO’su, Ömer Yüngül; Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner; İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin; Turkcell Genel Müdürü, Murat Erkan; Akbank Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Türker Tunalı; Migros Ticaret A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Özgür Tort; PepsiCo Orta Avrupa Genel Müdürü Ece Aksel; L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen; Baymak CEO’su, Ender Çolak ve Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur.

Daha kötü koşullara ulaşmadan dünyayı yeniden bereketli ve yaşanabilir kılmak için alınması gereken sorumluluklar hakkında, sorumlularıyla birlikte düşündüren özel bir kitap: “İyi” Olan Kazansın – Sürdürülebilirliğin 5N1K’sı.

“Seller, yangınlar, kuraklık, gıda krizi, salgınlar, iklim göçleri… Dünyanın bu dönüşümü sadece çevrecilerin, sivil toplum kuruluşlarının sorunu olmaktan çıktı. Önce insani krize dönüştü, sonrasında da ekonomiyi etkiledi. Hammadde fiyatlarındaki artışlar, doğal kaynakların tükenmesi, küresel tedarik zincirinde yaşanan engeller, istihdamda kadın-erkek eşitsizliği, karlılığı yakından ilgilendirmeye başladı. Yeni bir sisteme ihtiyacımız var. Bu sistemi oluşturmak için iş stratejiler, iş modelleri, değerler dahil olmak üzere, tüm sistemin yeniden tasarlanması şart.”

Didem ERYAR ÜNLÜ kimdir?

1986 yılında Lycée Français Pierre Loti’den; 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Turkish Daily News gazetesinde muhabir; Avrupa Birliği Lüksemburg Resmi Yayınlar Ofisi’nde Editör; CIDC (Center for International Dialogue and Cooperation) dergisinde Lüksemburg Temsilcisi; NTV’de Program Yapımcısı olarak çalıştı. 1999 yılında Dünya Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Görevine NB EKONOMİ gazetesinde Koordinatör ve Sürdürülebilirlik Editörü olarak devam ediyor. Fransızca ve İngilizce biliyor. Kabalcı Kitabevi’nden yayımlanmış çevirileri bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde