Devler evden çalışmayı uzatıyor

Devler evden çalışmayı uzatıyor

Google evden çalışmayı yıl sonuna kadar uzatırken Facebook da isteyen herkes için benzer bir karar aldığını açıkladı. Facebook sınırlı sayıda personelle olsa da 6 Temmuz'da genel merkezini açacağını bildirdi.

Devler evden çalışmayı uzatıyor
16px
24px
08.05.2020 12:21
ABONE OLgoogle

Business Insider'da yer alan habere göre Google CEO'su Sundar Pichai, corona virüsü salgını nedeniyle evden çalışma sisteminin yıl sonuna kadar süreceğini çalışanlarına bildirdi.

Pichai, işlerini ofisten yapmak zorunda olanlara yönelik mesajında ise, gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra ofisin haziran ya da temmuz ayında açılacağını söyledi.

OFİSE DÖNÜŞ KADEMELİ OLACAK

Şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Business Insider'a konuşan bir kaynak, bu gelişmeyi doğruladı.

Google geçen ay çalışanlarına gönderdiği notta, evden çalışma süresinin 1 Haziran'a uzatıldığını belirtmişti. Ofise dönüşün ise kademeli bir şekilde olacağı açıklanmıştı. Ancak son gelişmelere bakılırsa, Google çalışanları birkaç ay daha evlerinde kalmaya devam edecek.

FACEBOOK DA AYNI KARARI ALDI

Bir diğer teknoloji devi Facebook da benzer bir açıklama yaparak, isteyen herkesin sene sonuna kadar evden çalışmaya devam edebileceğini duyurdu. 6 Temmuz'da ise ana ofisin açılması planlanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde