Dev ilaç şirketinin patronu açıkladı: Covid aşısı kaç yıl korur?

Dev ilaç şirketinin patronu açıkladı: Covid aşısı kaç yıl korur?

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında AstraZeneca isimli ilaç şirketinin geliştirmeye çalıştığı Covid-19 aşısının detayları ortaya çıktı. İngiltere merkezli şirketin CEO'su Pascal Soriot, "Bu aşı bir yıl boyunca insanı koruyacak" dedi.

Dev ilaç şirketinin patronu açıkladı: Covid aşısı kaç yıl korur?
16px
24px
16.06.2020 08:53
ABONE OLgoogle

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD ve Hollanda ile anlaşma imzalayarak geliştirilecek Covid-19 aşıları için çalışmalarına hızla devam eden İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca’nın CEO’su Pascal Soriot açıklamalarda bulundu.

Belçika merkezli medya kuruluşu Bel RTL’e konuşan Soriot, Oxford Üniversitesi’yle birlikte geliştirilen ve insanlar üzerinde denemelerin başladığı aşı ile ilgili olarak, “Bizce bu aşı insanları bir yıl boyunca Covid-19’dan uzak tutacak” dedi.

400 milyon doz potansiyel aşı üretmeyi planladıklarını açıklayan şirketin CEO’su, “Eğer her şey yolunda giderse Ağustos/Eylül gibi klinik testlerin sonuçlarını alacağız. Bununla paralel olarak da üretime başlayacağız. Eğer plan yolunda ilerlerse Ekim ayı gibi dağıtıma başlayacağız” ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde