Dev iddia: İstanbul Yeni Havalimanı satılıyor mu?

Dev iddia: İstanbul Yeni Havalimanı satılıyor mu?

Bloomberg haber ajansının iddiasına göre üçüncü havalimanı açılışının üzerinden bir sene geçmeden işletmesi satılıyor.

Dev iddia: İstanbul Yeni Havalimanı satılıyor mu?
16px
24px
24.05.2019 04:43
ABONE OLgoogle

Dünya devleri Vinci, ADP ve TAV'ın havalimanı ile ilgilendiği belirtiliyor. Havalimanı işletmecisi İGA 'satış planı yok' diyor. Alıcı olduğu iddia edilen şirketler açıklama yapmadı.

Bloomberg'ün haberine göre üçüncü Havalimanı'nın ortaklarından bazıları 11 milyar dolar değer biçilen havalimanındaki paylarını satmaya hazırlanıyor. Bu satış için ABD'li yatırım bankası Lazard ile anlaşıldığı bildirildi. Kolin İnşaat, İGA'daki hisselerinin devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu

Konu hakkında iki kaynağın verdiği bilgilere göre Fransız Vinci mega proje ile ilgileniyor.

Vinci'nin yanında TAV Havalimanları ve onun Fransız ortağı Aeroports de Paris de alanın işletmecisi İGA ile ilgileniyor. Ferrovial SA'nın da proje ile ilgilendiği ifade ediliyor.

KOLİN PAYLARINI SATMIŞTI 

Üçüncü Havalimanı işletmecisi İGA, 6.4 milyar dolarlık borçlandıktan sonra (bugünkü kurla yaklaşık 39 milyar TL) Türkiye'nin en borçlu özel sektör işletmesi konumunda. Şirketin devlete havalimanın kirası için yılda ortalama 1.1 milyar euro (Bugünkü kurla yaklaşık 7.5 milyar TL) ödeme yapması gerekiyor.

An itibariyle üçüncü havalimanının yüzde 35'i Kalyon İnşaat'ın, yüzde 25'i Cengiz İnşaat'ın yüzde 20'si Limak ve Mapa'nın. Kolin bu yıl içerisinde yüzde 20'lik payını satarak ortaklıktan çıkmıştı.

IGA yetkilileri şirketin hisse satma gibi bir planı olmadığını söyledi. Vinci, ADP ve TAV yetkilileri konu hakkında açıklama yapmadı. Yatırım bankası Lazard konu hakkında yorum yapmadı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde