Dev holdinge yeni varis! Yüzde 99.99 oğlu

Dev holdinge yeni varis! Yüzde 99.99 oğlu

ENKA Holding Şirketler Grubu’nun 3 yıl önce yaşamını kaybeden onursal başkanı ünlü iş insanı Şarık Tara’ya karşı açılan babalık davasında şoke eden gelişme yaşandı.

Dev holdinge yeni varis! Yüzde 99.99 oğlu
16px
24px
29.03.2021 17:01
ABONE OLgoogle

Akşam Gazetesi’nden Neslihan Keskin’in haberine göre, ünlü iş insanı Şarık Tara'ya karşı açılan babalık davasında DNA örnekleri sonuçları mahkemeye sunuldu.

Üç yıl önce hayatını kaybeden Enka Holding Şirketler Grubu’nun Onursal Başkanı İstanbul Aile Mahkemesi’ne açılan davaya göre İsviçre’de yaşayan Nurluel, 1981’de Tara ile annesi Feriha Nesrin’in birlikteliğinden dünyaya geldi. O tarihte Feriha Nesrin, Burhan Nurluel ile evliydi

YÜZDE 99.99 OĞLU OLDUĞU İSPATLANDI

İddiaya göre o dönem Tara’nın Lale Tara ile evli olması nedeniyle Ali Melih Nurluel’in nüfusu evlilik içi çocuk olarak Burhan Nurluel’in nüfusuna kaydettirildi.

Dava sürerken Tara hayatını kaybetti ancak DNA örneği için mezarı açıldı. Yapılan testle Nurluel’in Şarık Tara’nın yüzde 99.99 oğlu olduğu ispatlandı.

TÜRKİYE'NİN EN VARLIKLI 7. İŞ İNSANI

Tara 2.7 milyar dolarlık servetiyle Forbes listesine göre Türkiye’nin en varlıklı 7. İş insanıydı.

ŞARIK TARA KİMDİR?

22 Nisan 1930 yılında Üsküp’te doğdu. Annesi Erenköy Kız Lisesi’nde okumuş, dönemin şartları uygun olmadığından tıp tahsili yapmamış, ancak yüksek kültürlü bir kimse olan Mahmure hanım. Yahya Kemal ile de torun çocukları olmaları nedeniyle aralarında akrabalık bağı bulunuyor.

Babası Fevzi Bey ise, bilindiği kadarı ile son üç kuşağı esnaflık yapan Karadağ kökenli Hacıhamziç (Tara’nın dedesi İbrahim Bey’in babası Hamza Bey’den dolayı bu isimle anılırlar-Tara soyadı ise Karadağ’daki Tara Dağı ve Tara Nehri’nden gelmektedir) ailesinden. Fevzi Tara, Üsküp, Beyrut ve Belgrad’da tahsil yapmış bir avukat. Sancak ve güney Yugoslavya müslümanlarının Yugoslavya Kralı nezdinde temsilciliğini de yapan babası Manastır’da avukatlık stajını yaparken annesi ile tanışmış.

1942 yılında Üsküp Başkonsolosu Reşat Karabuda’nın yardımıyla önce kendisi İstanbul’a gelir ve yengesi Seniha hanımın yanında kalıyor. 1944’de ailesinin de geldiği Türkiye'de orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu.

Mezuniyetinden sonra 1957 yılında kızkardeşi Vildan Gülçelik’in kocası (daha sonra bir uçak kazasında vefat eden eniştesi Sadi Gülçelik ile birlikte ENKA Kolektif Şirketini kurarak müteahhitlik faaliyetlerine başladı. Enişte ve kayınbirader sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan bir isim olan ENKA Kolektif Şirketi daha sonra Anonim Şirket’e, 1972’de de ENKA Holding A.Ş.'ye dönüştü. Şarık Tara, bünyesinde çok sayıda şirketin yer aldığı ENKA Holding Yatırım Anonim Şirketi'nin halen Fahri (Onursal) Başkanlığını yapmakta.

İş insanı Vehbi Koç ile de çok iyi arkadaş olan Şarık Tara, Vehbi Koç ile olan söyleşisinde başarısını şu şekilde anlatıyor: “Rahmetli Vehbi Koç bir gün bana şunu sordu: “Şarık bu nasıl bir yönetim biçimi?” Bizim yönetim tarzımıza Ağabey management adını takmıştı. Yani ilk kurulduğumuz yıllarda iş yerlerindeki alışılmış yönetim biçimlerinden farklıydık. Aramızdaki sevgi, saygı ve arkadaşlık ilişkileri kuvvetliydi.

Kaynak Yeniçağ: İş insanı Şarık Tara’nın dev mirasına yeni ortak. Babalık davasında şoke eden gelişme

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde