Depremi can kaybı olmadan atlatan Hatay'ın Erzin ilçesinin sırrı

Depremi can kaybı olmadan atlatan Hatay'ın Erzin ilçesinin sırrı

Türkiye'yi derin bir acıya sürükleyen depremde Hatay'ın Erzin ilçesindeki binaların biri bile yıkılmadı.

Depremi can kaybı olmadan atlatan Hatay'ın Erzin ilçesinin sırrı
16px
24px
11.02.2023 17:43
ABONE OLgoogle

Can kaybının da olmadığı ilçenin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, bunun kaçak yapılaşmayla mücadelenin sonucu olduğunu vurguladı. Elmasoğlu, depremden önce kimi zaman vatandaşlardan tepki gördüğünü ancak kendisinin vicdanının rahat olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6'lık deprem 10 ilde büyük yıkıma sebep oldu. 6 Şubat'ta meydana gelen deprem nedeniyle 10 ilde OHAL ilan edildi, can kayıpları 20 bini aştı. Depremden sonra başlayan arama-kurtarma çalışmaları bugün 6. gününe girerken enkazdan halen mucize haberleri de geliyor.

Öte yandan depremde yıkılan binalar Türkiye'nin diğer gündemi oldu. Vatandaşlar yeni yapılan binaların dahi yıkılmasını sorguluyor. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'tan gelen bir görüntü ise depreme dayanıklı binanın hayat kurtardığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Etrafındaki tüm yapıların yıkıldığı İnşaat Mühendisleri Odası’nın Kahramanmaraş İl Temsilciliği binası sağlam bir şekilde ayakta kaldı.

HATAY'IN İLÇESİ ERZİN'DE YIKIM YOK

Hatay'ın Erzin ilçesi de depremden hasar almadan çıktı. Dikkat çeken ilçenin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, yıkımın olmamasında kaçak yapıyla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Avukat olan ve CHP'den belediye başkanı seçilen Elmasoğlu, bir vatandaşın depremden önce kendisine bina izni vermediği bir vatandaşın tepki gösterdiğini de anlatarak şunları söyledi:

"Ben herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim, kendi adıma söyleyeyim. Bazen kızdılar, 'Türkiye'nin tek doğrusu sen misin' dediler... Kendi adıma çok vicdanım rahat, hiçbir şekilde kaçak inşaata izin vermedik. Ama vatandaşımız izin vermezseniz de bir yolunu bulup bir şekilde kaçak inşaatı yapan var. Kaçak inşaattan ceza yazdığımız kesimler ama bir şekilde duyulduğu zaman bu insanlar bu kaçak yapılaşmanın önünü yüzde yüz kesemezseniz de belli bir aşamada kesebiliyorsunuz. En azından kendi adıma bir sorumluluk duymuyorum baktığınız zaman.

'SEN BENİM BİNAMI YAPTIRMADIN'

Depremden üç - beş gün öncesinde bir vatandaşımız selam verdi, ben selam verdim. Biliyorum biraz sıkıntılı olduğunu çok şey yapmadı. Hayırdır dedim bir şey mi var? Sen biliyorsun dedi, hayırdır dedim “Sen benim binayı yaptırmadın" dedi. Başka yerlerde yapıldı şudur budur ben dedim kimseye izin vermedim dedim bu konuda. Varsa da biz cezasını yazdık gerekeni yaptık diye insanlar bu şekilde alışmışlardı, yani ben onlara da bir şey diyemiyorum."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde