Depremde hasar gören araçların kasko ödemesi yapılacak mı?

Depremde hasar gören araçların kasko ödemesi yapılacak mı?

Depremin etkilediği illerde yıkılan ya da ağır hasarlı binalar, park halindeki araçlara da zarar verdi. Depremde hasar gören ya da kayıp olan araçlara kasko ödemesi yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Depremde hasar gören araçların kasko ödemesi yapılacak mı?
16px
24px
17.02.2023 08:23
ABONE OLgoogle

Depremde hasar gören sigortalı konutlara DASK'ın ne kadar ödeme yapacağı sorusunun yanısıra hasarlı araçlara kasko ödemeleri de gündeme geldi. 10 ilde yıkıma yol açan depremde binlerce araç ezildi ya da hasar gördü.

Bu araçlarla ilgili sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. Uzmanlar, "Araçların kasko poliçesi bulunuyorsa poliçelerin içerisinde deprem teminatı bulunuyor. Tüm poliçelerde otomatik deprem teminatı oluyor ve yüzde yüz karşılanıyor. Arabası hasar görenler aracın piyasa rayiç bedeli neyse talep edip alabilir" diyor.

Ancak araç sahibi istememesi halinde dar kapsamlı kasko yaptırabiliyor ve bu durumda deprem kapsam dışı kalabaliyor.

KISMİ HASARLILARIN DURUMU

Peki araçta kismi hasar varsa ne olacak? Bu tür durumlarda ekspersler karar veriyor.

Önce hasar dosyası açılıyor, eksperin raporuna göre serviste yapılıyor.

Araç sahibinin vefatı halinde, kaskodan tazminat alabilmek için mirasçısı ilgili evraklarla başvuru yapabiliyor. Buradaki süreç, DASK için de geçerli. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde