Denize atık bırakıyormuş! Sezen Aksu'nun villasının kaçak borusu söküldü

Denize atık bırakıyormuş! Sezen Aksu'nun villasının kaçak borusu söküldü

Sezen Aksu’nun İzmir Karaburun’daki villasında kaçak yapıldığı için mühürlenen havuzda mührün sökülerek faaliyete devam edildiği ve denize kaçak olarak boru döşendiği tespit edildi.

Denize atık bırakıyormuş! Sezen Aksu'nun villasının kaçak borusu söküldü
16px
24px
12.06.2020 14:02
ABONE OLgoogle

Sezen Aksu'nun İzmir'de Karaburun Manal Koyu'ndaki denize sıfır villasında belediye ekipleri, daha önce kaçak olduğu için mühürlenen havuzdan denize 50 metrelik boru döşendiğini tespit etti.

Sezen Aksu'nun villasından denize atık bırakıldığı şikayeti üzerine önceki gün inceleme yapan Karaburun Belediyesi ekipleri, daha önce kaçak olduğu için mühürlenen villanın havuzundan denize 50 metrelik bir boru döşendiğini ve havuz sistemine branşman bağlantısı yapıldığını tespit ederek kolluk kuvvetlerine bilgi verdi. Belediye ekiplerince dün yapılan incelemede ise denize uzanan borunun ve bağlantılarının söküldüğünün görüldüğü bildirildi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan bir açıklama yaparak olayın detaylarını anlattı. CHP’li Girgin Erdoğan dün yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Açık iletişim politikamız gereğince konuyla ilgili bilgilendirme yapma ihtiyacı duyuyorum. Adı geçen konutta yapılan faaliyet için 21 Haziran 2019 tarihinde (geçen yıl) Belediyemize gelen ihbar üzerine Zabıtamız gerekli tespitleri yapmış, izinsiz olduğu belirlenen inşaat faaliyetine ilişkin tutanak tutulmuştur.

Sonrasında İmar Müdürlüğümüz gerekli incelemeleri yapmış, yüzme havuzunun ruhsatı olmadığı görülmüş ve havuzda mühürleme işlemi yapılmıştır. 

Aynı konutla ilgili Belediyemize gelen ihbarlar üzerine, Belediyemiz yeniden tespit yapmış, mührün sökülerek faaliyete devam edildiği, denizin içine (deniz kumuna gömülü şekilde) yaklaşık 50 metre uzunluğunda boru döşendiği ve havuz sistemine branşman bağlantısı yapıldığı görülmüş, konu hakkında Kolluk Kuvvetlerine bilgi verilmiştir.

Ekiplerimiz tarafından yapılan incelemede denize uzanan borunun ve bağlantılarının söküldüğü görülmüştür. Karaburun Belediyesi olarak tüm hukuksuz faaliyetlere –yetkimiz dahilinde- inceleme yapmak, müdahale etmek, muhatabımız kim olursa olsun kanun ve yönetmelikleri uygulamak zorundayız. Bu konuda yurttaşlarımızın herhangi bir tereddüt göstermemelerini özellikle rica ediyor, hassasiyetleri için çok teşekkür ediyorum.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde