Denizbank: Batık kredi oranı yüzde 7-8’e çıkar

Denizbank: Batık kredi oranı yüzde 7-8’e çıkar

Denizbank Genel Müdürü Ateş, bugün takipteki alacakların kullandırılan kredilere oranının yüzde 5.2 seviyesinde olduğunu, yıl sonunda yüzde 7-8 çıkabileceğini söyledi

Denizbank: Batık kredi oranı yüzde 7-8’e çıkar
16px
24px
02.12.2019 04:47
ABONE OLgoogle

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, ülkenin hem yurtiçi hem yurtdışı sorunlar nedeniyle zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, yatırımlardaki azalmaya ve işsizliğe dikkat çekti.

Ateş, özellikle KOBİ’lerin ayakta tutulması  gerektiğini anlatarak, “Ülkeye katma değer sağlayan firmalar yaşatılmalı. Borçların ödeme imkanları doğrultusunda uzun vadeye yayılması hem onların ekonomiye katma değerini artıracak hem istihdamı koruyacaktır. Türkiye’nin en önemli meselesi büyüme ve istihdamdır. Bugün yapılandırmanın olabildiğince sağlıklı yapılabilmesi için bütün bankalar çalışıyor” dedi.

Bankaların takipteki alacaklarına (batık kredi) ilişkin de Ateş, bugün takipteki alacakların kullandırılan kredilere oranının yüzde 5.2 seviyesinde olduğunu, yıl sonunda yüzde 7-8 çıkabileceğini, ancak korkmaya gerek olmadığını, sektörün mali yapısının sağlam olduğunu anlattı.

2019’a, 2018’e göre daha az kârla devam edileceğinini kaydeden Hakan Ateş, bu yıl kazançların önemli bir kısmının sorunlu kredilere karşılık ayrılmasında değerlendirileceğini, bunun banka bilançolarının gelecek yıllara daha temiz ve güçlü girmesini sağlayacağını söyledi.

Ateş, vergi tahsilatının sadece kamu bankaları aracılığıyla yapılacak olmasını da “Biz tüketicilerle ilgili her tür faaliyeti yürütmek isteriz. Vergi de bunlardan biri. Alınan karara sevinmeyiz ama sonuçta bu kamunun tasarrufu” şeklinde yorumladı.

Serhat Aligil/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde