Deniz manzaralı rant yangınları çıkarılıyor

Deniz manzaralı rant yangınları çıkarılıyor

Ekoloji Birliği son zamanlarda artış gösteren orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı.

Deniz manzaralı rant yangınları çıkarılıyor
16px
24px
15.08.2019 14:16
ABONE OLgoogle

Rant için sömürülmek istenen yerlerde orman yangınları çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, "Çıkan-çıkarılan yangınların deniz manzaralı olması tesadüf mü?" diye soruldu.

Türkiye’de yaz aylarındaki orman yangınlarının artmasına ve son 1 ayda yaşanan 107 orman yangınına dikkat çekmek isteyen Ekoloji Birliği, basın açıklaması düzenledi. Yaz aylarının başında orman yangınlarıyla ilgili gerekli uyarıları yaptıklarını belirten Ekoloji Birliği, Marmara yangınındaki görüntülerde yurttaşların haber vermesine rağmen zamanında müdahalenin yapılmamasının kuşkuları arttırdığını belirtti.   Bodrum'da yaktıkları ormanda Titanik yükseliyor!

“DENİZ MANZARALI YANGINLARA TANIK OLUYORUZ”

Rant için sömürülmek istenen yerlerde faili meçhul orman yangınlarının çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, “Yakılan, yanan ormanlarımızın yerlerinde bir zaman sonra otellerin yükselmesi tesadüf mü? Çıkan-çıkarılan yangınların deniz manzaralı olması tesadüf mü? Rant düzeninde, ülkenin sömürüsü uğruna, endüstriyel tarım, turizm, maden ve inşaat nereyi işaret ederse ertesi gün o ormanlar bir yangına kurban verilmekte, yaşam ve doğa yok edilmektedir” denildi.

Haziran ayı başında uyarı için yapılan açıklamaya dikkat çekilerek, “Olası yangınların hızlı ve etkin bir biçimde söndürülebilmesi için karayolları bölge bakım merkezlerine benzer, orman yangınlarına bölgesel müdahale birimleri oluşturulmalı ve buralarda en az bir yangın helikopteri veya uçağının bulundurulması sağlanmalıdır. Yaptığımız bu açıklamalara rağmen yine turizm bölgelerinde, deniz manzaralı yangınların başladığını-başlatıldığına tanık oluyoruz” ifadeleri kullanıldı. Türkiye'de son 10 yılda 83 bin 557 futbol sahası büyüklüğünde orman yandı

“İMARA İZİN VERİLMEMELİ”

Yanan ormanların soğutma işleminden sonra yeniden orman vasfının geri kazandırılması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Orman Bakanlığı 'bir ayda 107 yangın oldu' diyor ama bir tane sorumlu bulunmuyor. Gereğini yapmayan yetkiler yargılanmalı, istifa etmeliler. Ekoloji Birliği olarak yanan-yakılan ormanların yapılaşmaya açılmaması için takipçi olacağız” denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde