Demirören 750 Milyon Doları ödeyemedi; Hürriyet ve Kanal D binaları Ziraat'e geçti

Demirören 750 Milyon Doları ödeyemedi; Hürriyet ve Kanal D binaları Ziraat'e geçti

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, KAP’a Demirören Medya arasında Bağcılar’da yer alan mülkler için protokol yapıldığını duyurdu

Demirören 750 Milyon Doları ödeyemedi; Hürriyet ve Kanal D binaları Ziraat'e geçti
16px
24px
01.11.2022 09:34
ABONE OLgoogle

 

Böylece Doğan Medya Grubu'nu almak için 2018 yılında Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemeyen Demirören Grubu’na ait Hürriyet ve Kanal D’nin de bulunduğu İstanbul Bağcılar’daki binalar bankaya geçti.

Halktv'nin haberine göre Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair iş birliği protokolü imzalandığını duyurdu.

Ziraat GYO’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 31 Ekim’de yapılan açıklamaya göre, mülkiyeti Ziraat Bankası’nda bulunan Bağcılar’daki tapunun 2161 ada, 10 parseli ve 2163 ada, 3 parselinde kayıtlı taşınmazlar üzerinde gayrimenkul projesi geliştirilmesine ilişkin olarak, Ziraat Bankası ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında 28 Ekim tarihinde gayrimenkul devri ve proje geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı.

750 milyon dolarlık kredi sır oldu

Demirören Grubu, Doğan Medya’yı 2018 yılında 916 milyon dolara satın alırken 2018 yılında Ziraat Bankası’ndan 750 milyon dolar kredi kullandı. B

anka “ticari sır” diyerek kredi hakkında herhangi bir açıklama yapmazken, Hazine ve Maliye Bakanlığı bilgi vermiyor, Türkiye Varlık Fonu da bilgisi olmadığını iddia ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde