Danış Restaurant'ın iskelesi çöktü: 4 kişi yaralandı!

Danış Restaurant'ın iskelesi çöktü: 4 kişi yaralandı!

İstanbul Arnavutköy’de Danış Restaurant adlı restoranın olduğu iskele çöktü. Müşteriler denize düşerken olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Restoranın tadilat çalışmaları sırasında iki kez aykırılık tespit eden İBB ekipleri tarafından mühürlediği ortaya çıktı

Danış Restaurant'ın iskelesi çöktü: 4 kişi yaralandı!
16px
24px
23.12.2022 23:02
ABONE OLgoogle

Beşiktaş Kaymakamlığı’nın açıklamasına göre akşam saat 9 sıralarında Bebek Arnavutköy Caddesi’nde yer alan Danış Restaurant’ın balkonu çöktü.

Bebek Arnavutköy Caddesi’nde yer alan 3 katlı restoranın zemin katındaki camekanlı bölümde henüz belirlenemeyen nedenle yerlerinden sökülen tente direkleri, iskelenin denize çökmesine neden oldu.

Bu sırada o bölümde yemek yiyen bazı müşteriler denize düştü. Restoran çalışanları ve diğer müşteriler tarafından denizden çıkarılan 4 kişi, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik şeridi çektikleri olay yerinde inceleme başlattı.

Çevrede gerekli emniyet tedbirleri alınırken konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">December 23, 2022

Daha önce Eftelya Balıkçısı’nın işletme olarak kullandığı mekan, Mart 2022’de Danış Ulaç’ın sahibi olduğu Danış Restaurant tarafından işletilmeye başlandı. Ulaç’ın aynı isimle Muğla’nın Bodrum ilçesinde de bir ocakbaşı restoranı var.

BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI: 4 VATANDAŞIMIZ YARALANDI

Beşiktaş Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Bugün saat 21.00 sıralarında İlçemiz Bebek Arnavutköy Caddesindeki bir restoranda meydana gelen balkon çökmesi nedeniyle, 4 vatandaşımız yaralanmıştır.

* Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilmiş olup, alınan ilk bilgilerde hayati tehlikelerinin bulunmadığı anlaşılmıştır.

* Çevrede gerekli emniyet tedbirleri alınmış ve konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İKİ KEZ MÜHÜRLENMİŞ, AMA…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) paylaşılan bilgide, “Arnavutköy’deki iskelesi çöken restoran, geçtiğimiz ekim ayında el değiştirdi, yeni sahipleri tadilat yapmaya başladı. Tadilat çalışmaları sırasında yapıda 2 kez aykırılık tespiti yapıldı ve restoran mühürlendi. Tescilli olan yapı, aykırılığı restoran tarafından gidereceği söylenmesine rağmen mühür bozularak, aykırılığı büyüterek devam etti” ifadeleri yer aldı

“İNSANLAR DENİZDEYDİ”

Düşenleri kurtarmaya çalışanlardan Hasan Gezginci, “Bir anda bir ses duydum. Ben başta araba denize uçtu zannettim. Restorandan sesler geliyordu. İçeride kavga var dedim herhalde. Bir baktım denizde insanlar var. Ön taraf zaten çökmüş. İnsanlar denizdeydi. 15-20 kişi vardı rahat. Müdahale edeyim dedim ama zaten çalışanlar müdahalede bulunmuştu. İnsanları çıkartıyorlardı. Ondan sonra olanlar oldu maalesef. Çöken alan biraz büyüktü. Oturan 15-20 kişi vardı. Kenarda oturuyorlardı. İskelenin kazıkları çökmüş” dedi.

“İNSANLARI ELLERİNDEN TUTARAK ÇIKARDILAR”

Erol Kaygı, “Balık tutuyorduk. Bir çığırtı geldi. Üst taraf yavaş yavaş çökmeye başladı. İnsanlar tek tek denize düştü. Yaklaşık 15 kişi. Herkes yardım için oraya gitti. İnsanları, bir şekilde ellerinden tutarak çıkardılar. Can kaybı olmadı. 15 kişi suyun içine düştü, başka bir şey yok. Eğer tente düşseydi, ölü de ağır yaralı da olurdu. Ancak tente düşmedi. Sadece platform yıkıldı.” diye konuştu. (

Restoranın açıklamasında ‘olaydan büyük üzüntü duyulduğu’ kaydedilerek şunlar yazıldı: “Bu talihsiz kazanın telafisi için kaza mağduru müşterilerimiz nezdinde elimizden geleni yapacağımız hususunu kamuoyuna ve müşterilere duyururuz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde