Damat 'Yüzde 100 Türk Malı' oldu, Investcorp'daki hisselerini geri aldı

Damat 'Yüzde 100 Türk Malı' oldu, Investcorp'daki hisselerini geri aldı

Damat Tween ve D’S damat markaları ile dünya moda perakendesinin önde gelen kuruluşlarından Orka Holding, 2012 yılında ortaklık kurduğu Investcorp’taki hisselerini geri aldı.

Damat 'Yüzde 100 Türk Malı' oldu, Investcorp'daki hisselerini geri aldı
16px
24px
31.05.2021 05:32
ABONE OLgoogle

Rekabet Kurumu’nun Investcorp’daki hisselerin Orka Holding tarafından devralınması işlemine izin vermesinin ardından, Orka Holding yüzde 100 Türk sermayeli şirket olarak yoluna devam ediyor.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yaptığı değerlendirmede “Investcorp ile hisse devrine yönelik son bir yıldır görüşme halindeydik. Centilmence anlaşarak hisselerimizi geri aldık. Her zaman olduğu gibi hedeflerimiz büyük. Damat Tween ve D’S damat markalarımızla yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarımıza yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak ve tüm enerjimizle devam ediyoruz. Global çapta mağazalaşmaya ve dijital teknolojiye yönelik yatırımlarımız daha da artacak. Moda sektöründe ilklere imza atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bu yıl İspanya’dan Dubai’ye çok sayıda mağaza açacak

Dünya moda perakendesinde büyük hedefleri olduğunu, her yıl yurtdışı yatırımlarını ve satış ağlarını genişleterek ihracatı artırdıklarını vurgulayan Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, şunları söyledi:

İtalya’dan Avustralya’ya, İspanya’dan Rusya’ya, Almanya’dan Dubai’ye 80'i aşkın ülkede toplam 431 mağaza ile yer alıyoruz. Pandemiye rağmen geçen yıl Polonya, Mogadişu, Nairobi, Duşanbe, Taşkent, Aşkabat ve Bosna gibi merkezlerde toplam sekiz mağaza açtık. Aynı şekilde bu yıl da yurt içi ve yurtdışı yatırımlarımıza yeni mağazalar açarak devam edeceğiz. Pandemi ile birlikte küresel moda perakendesinde önemli fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl İspanya’da 6 noktada El Corte Ingles departman store’larda yer alacağız.

Dubai’de 3, Moskova’da 2, Güney Afrika’da 2, Bosna Hersek’te ve Özbekistan’da da birer mağaza açacağız. Yine Rusya, Güney Afrika, Gürcistan, Polonya, Kazakistan ve Orta Doğu’da yatırımlarımız sürecek. Mağazalaşmanın yanında dijital teknolojide de önemli yatırımlarımız söz konusu. Halen pandemiden çok daha önce dijital altyapıya yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz. Online mağazalarımız, dünya çapında A+ birer mağaza gibi iş yapıyor. Damattween.com ve dsdamat.com’daki alışveriş trafiği geçen yıl yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi.

Aynı şekilde D’S damat ve Damat Tween mobil app uygulamalarımız da beklenenden çok daha iyi ve hızlı ilgi gördü. Bunların yanında gelecek vaad eden projeleri de yatırımlarımızla desteklemeyi sürdürüyoruz. Teknolojiyi, deneyimli stil danışmanlarının kişisel dokunuşlarıyla birleştirip, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş stil deneyimi ile online alışveriş ayrıcalığı sunan Clotie uygulamasına melek yatırımcı olduk.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde