Damat Tween'den 'otizm' için farkındalık projesi

Damat Tween'den 'otizm' için farkındalık projesi

Damat Tween, Tohum Otizm Vakfı’nın İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde düzenlediği Yılbaşı Alışveriş Festivalinde, otizmli Mustafa Birdal’ın çizimlerinden oluşan baskılı ürünlerini satışa sunuyor.

Damat Tween'den 'otizm' için farkındalık projesi
16px
24px
29.11.2022 17:13
ABONE OLgoogle

Satış gelirleri ise Tohum Otizm Vakfı’na bağışlanacak. Festival, 29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde olmak üzere üç gün sürecek ve 10.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek. 

Satın alınan her Damat Tween ürünü, otizmli çocuklara daha iyi bir geleceğin kapılarını açacak

Orka Holding Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu “Damat Tween ailesi olarak hem Mustafa’nın kendisine hem de otizmli arkadaşları ve ailelerine umut ışığı olmasına destek olmaktan mutluyuz. Gerek insani değerlere sahip çıkmak gerekse bireylerin ve toplumların gelişimine katkıda bulunmak global bir marka olmanın yanında aynı zamanda her birimiz için bir vatandaşlık görevi. Bu bakış açısıyla çeşitli sosyal sorumluluk projelerimiz, kuruluşumuzdan bu yana bizlerle eş zamanlı ve omuz omuza ilerliyor. Bu projelerimizden bir tanesini otizmli çocuklarımız için hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız hepimizin canı, geleceği, aydınlık yarınları. Otizmli çocuklarımızın bireysel gelişimleri ve sosyal hayatın birer parçası olabilmesi hepimiz için çok kıymetli olmalı. Projemizle bu vizyon için farkındalık yaratmak istedik. Festival standından satın alınacak ve Mustafa’nın dünyasını üzerinde taşıyan her bir Damat Tween ürünü, ona ve arkadaşlarına daha iyi bir geleceğin kapılarını açacak” dedi.

Mustafa Birdal’ın hikayesi…

Dört kardeşin en küçüğü olan Mustafa Birdal’a, 2.5 yaşında otizm tanısı kondu. Okul çağına geldiği dönemde tıpkı diğer otizmli çocuklar gibi göz teması kuramıyor, konuşamıyor, takıntılı davranışlarda bulunuyor ve çevresi ile iletişime geçemiyordu. Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları’nın burslu öğrencisi olan Mustafa Birdal, 8 yaşında resme merak sararak kendisini bu beceri ile ifade etmeye ve dış dünya ile bağını ise kendi yarattığı bu farklı kanal ile kurmaya başladı. Mustafa konuşmayı, sosyal iletişimde bulunmayı çok sevmiyor. Ama artık sessizliğinin içinde resimler ile ifade ettiği çok büyük ve zengin bir dünya barındırıyor. Mustafa yaptığı resimler ile kitleleri büyülerken, kendisi ile birlikte pek çok otizmli arkadaşı ve ailelerine umut ışığı oldu, olmaya da devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde