DSÖ’den korkutan corona açıklaması: Hiç bitmeyebilir

DSÖ’den korkutan corona açıklaması: Hiç bitmeyebilir

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, corona virüsü ile ilgili korkutan bir açıklama daha yaptı.

DSÖ’den korkutan corona açıklaması: Hiç bitmeyebilir
16px
24px
14.05.2020 04:45
ABONE OLgoogle

Dünya çapında 4.3 milyondan fazla vakanın olduğu corona virüsünün "asla gitmeyebileceğini" söyleyen DSÖ Acil Durum Direktörü Dr. Mike Ryan, "Aşı bulunsa bile virüsü kontrol altına almak için çok ciddi bir çaba gerekecek" dedi.

Corona virüsünde vaka sayısı 4.3 milyonu geçerken, Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Direktörü Dr. Mike Ryan salgın ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

İnternet üzerinden yapılan basın toplantısında konuşan Ryan, yaklaşık 300 binden fazla insanın ölümüne sebep olan Covid-19’un asla gitmeyebileceğini söyledi.

Ryan, “Şunu şöyle söylemek gerek, bu virüs toplumumuzdaki bir diğer salgın virüs gibi kalabilir ve bu virüs asla gitmeyebilir. HIV de gitmedi fakat biz bu virüsle yaşamayı öğrendik” ifadesini kullandı.

“KIZAMIK GİBİ HASTALIKLAR DA VAR”

DSÖ yetkilisi, “Salgının ne zaman biteceğini söyleyenlere inanmıyorum. Yüzden fazla aşı geliştiriliyor fakat aşı ile yok olmayan kızamık gibi hastalıklar da var” yorumunu yaptı.

DSÖ’nün Genel Sekreteri Tedros Adhanım Ghebreyesus da çaba ve çalışma ile virüsün kontrol altına alınabileceğini söyleyerek, “Güzergah bizim elimizde ve bu salgınla mücadelede hepimiz bir şeyler yapmalıyız” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde