DEİK seçimlerinde hile mi var? Üyeler neden Erdoğan'a mektup yazdı?

DEİK seçimlerinde hile mi var? Üyeler neden Erdoğan'a mektup yazdı?

DEİK üyesi bazı firma temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak genel kurul seçimlerinde hile yapıldığını öne sürerek DEİK Başkanlığı ve yönetimini şikayet etti.

DEİK seçimlerinde hile mi var? Üyeler neden Erdoğan'a mektup yazdı?
16px
24px
15.01.2020 07:18
ABONE OLgoogle

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu'nda hile yapıldığı öne sürüldü.

İddianın merkezinde ise DEİK üyesi firmalar var. Söz konusu firmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları mektupta DEİK ve DEİK İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu hakkında dikkat çeken iddialara yer verdi.

65 İŞ KONSEYİ DEĞİŞTİ  DEİK seçimlerinde şok iddia! Üye olmadıkları halde oy kullandılar.

11 Ocak'ta gerçekleştirilen DEİK İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu'nda 145 iş konseyinin yeni başkanları ve yürütme kurulu üyeleri seçildi. 145 iş konseyinin 121’inde oluşturulan mutabakat sonrasında tek liste ile seçimlere gidilirken, 24 iş konseyinde birden fazla liste seçim yarışına girdi. 65'e yakın iş konseyinde değişiklik yaşandı. 

'İCRA KURULU ÜYELERİ DEĞİŞMİYOR VE HİLE VAR'

Erdoğan'a gönderilen mektupta "DEİK başarı üreten, iş dünyasına yol çizen, ekonomimize ışık tutan bir kurum olmaktan çok uzaklaşmıştır" ifadeleri kullanılırken yıllardır İcra Kurulu'nun değişmemesi konusunda da sitemde bulunuldu.

Söz konusu İcra Kurulu üyelerinin istedikleri kişiler lehine oy kullanarak, kendi istedikleri kişilerin başkan seçilmelerini sağladıkları öne sürüldü. DEİK İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu'nda hile yapıldığının da belirtildiği mektupta, Vietnam İş Konseyi sandığında usülsuzluk yapıldığını tespit ettiklerini belirttiler.

DEİK'DE YABANCI AJANLAR MI VAR?

Yabancı ülke ajanlarının da DEİK kadrolarında yer bulduğunu öne süren üyeler, MİT'e bu konuyu araştırması için çağrıda bulundu.  DEİK İş Konseyi seçimlerinde ilk kez kavga çıktı; Özilhan ve Yırcalı gibi duayen isimler görevlerinden ayrıldı

DERİN YAPI ŞÜPHESİ

DEİK'teki bir yapının Anadolu sermayeli yerli firmaları ve KOBİ'leri kendilerine tehdit olarak gördüğü ve önlerini kestiği belirtildi. DEİK Başkanı Nail Olpak'ın da bu yapının bir parçası olduğu öne sürüldü.  Mektup, "DEİK Başkanlığını ve yönetimini, siyasi hedef ve arzusu olmayan, uluslararası arenalarda ve finans çevrelerinde saygınlığı olan, ekonomi ihracat ilişkisine hakim, egoları olmayan, mütavazi kişiler tarafından temsil edilmelidir." ifadesiyle son buldu.  DEİK iş konseylerinde yeni başkanlar belli oldu

İşte DEİK üyesi firmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettikleri o mektup:

HaberVakti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde