DEİK: Bizim Gentes'le ilişkimiz bulunmuyor

DEİK: Bizim Gentes'le ilişkimiz bulunmuyor

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel projesinde çalışıp, alacakları 7 aydır ücretleri ödenmeyen inşaat işçileri şirketin DEİK binası önünde eylem yaptı

DEİK: Bizim Gentes'le ilişkimiz bulunmuyor
16px
24px
03.12.2019 15:01
ABONE OLgoogle

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel projesinde çalışıp, alacakları 7 aydır ücretleri ödenmeyen inşaat işçileri, 13 gündür eylemde. 

İşçiler son olarak, "Gentes Şirketler Grubunun sahibi İzzet Ekmekçibaşı aynı zamanda DEİK Türkiye - Özbekistan İş Konseyi'nin başkanlığını yürütmektedir" diyerek Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) önünde eylem yaptı.  Maaşlarını alamayan Gentes işçileri DEİK önünde eylem yaptı

Yapılan eylem üzerine DEİK bir açıklama yaptı:

"Basın ve Kamuoyunun Dikkatine: 

Yurt dışındaki bir inşaat projesinde görev yapan ve maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle hak arayışına giden İYİ-SEN üyesi bir grup çalışan, bugün saat 15:00’te söz konusu durumla ilgili bir basın açıklaması yapmak üzere kurumumuzun önünde bir araya gelmişlerdir. 

Bilinmesini isteriz ki;  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) olarak, binlerce üyemiz arasında yer alan özel bir firmayla ilgili bu hadisenin, kurumumuz ile hiçbir ilgisi ve en ufak bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Söz konusu basın açıklamasının muhatabı olmadığımızı belirtir ve yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için yaptığımız bu açıklamayı kamuoyunun bilgilerine önemle sunarız.  Hangi DEİK başkanı işçileri aylarca çalıştırdı, maaşlarını ödemedi?

Saygılarımızla,

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde