Cumhurbaşkanlığı'ndan MFÖ'ye ödül

Cumhurbaşkanlığı'ndan MFÖ'ye ödül

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan MFÖ'ye ödül
16px
24px
13.12.2019 07:16
ABONE OLgoogle

Ödül alanları tebrik eden ve çalışmalarının tek tek anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kültür ve sanatın tıpkı toprak, bayrak gibi bağımsızlığın alamet-i farikalarından biri olduğunu her fırsatta tekrarlıyoruz" diye konuştu.

Batı'nın iki yüzlü tutumuna dikkat çeken Erdoğan, "Müslüman Boşnakları alçakça katledenleri göklere çıkartan, kaleminden kan ve nefret damlayan birine Nobel Edebiyat Ödülü verildi. Maalesef bir avuç insan dışında kimse buna ses çıkarmadı. Acaba aynı sessiz tasdik, mesela 100 bin İngiliz'i, Alman'ı, Fransız'ı, İtalyan'ı, Norveçliyi katleden birini öven kişiye Nobel verilse, yine tekrarlanır mıydı? Hiç sanmıyorum" dedi.

'Sosyal Bilimler' alanında Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, 'Sinema' alanında Mesut Uçakan, 'Müzik' alanında Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur (MFÖ), 'Sanat' alanında Devrim Erbil, 'Geleneksel Sanatlar' alanında Fuat Başar, ödüllerini Erdoğan'ın elinden aldı.

Prof. Dr. Doğan Kuban'ın 'Mimarlık' ödülü Prof. Dr. Murat Gül'e verildi. 'Edebiyat' ödülüne layık görülen, ancak eylül ayında hayatını kaybeden Nuri Pakdil'in ödülünü, öğrencisi yazar Necip Evlice aldı.

Ağustosta Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'un 'Vefa' ödülü ise kızı Nilay Dursun'a verildi.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, törenin ardından MFÖ konserini dinledi.

Mazhar Alanson, "Bunca yıldır çok ödül aldık. Maalesef saklayamadım. Taşınmalar, şu bu oldu. Hemen heme evde hiç ödül görünmüyor bende. Ama bu ödülü ömrümün sonuna kadar saklayacağım" dedi. Erdoğan da "Yani bu ödül kaybolmayacak" diye karşılık verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde