Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyasının sesini dinledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyasının sesini dinledi

TOBB ve TİSK başta olmak üzere iş dünyası örgütlerinden gelen Kısa Çalışma Ödeneği'nin uzatılmasıyla ilgili istekler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güzel haber geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyasının sesini dinledi
16px
24px
21.04.2021 13:09
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 6 gün önce yaptığı çağrıda kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerektiğini açıklamıştı.

Hisarcıklıoğlu'yla birlikte Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol da kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasının önemine değinerek uzatılmasını istemişti.

İş dünyası örgütlerinden gelen ortak açıklamalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kısa çalışma ödeneği uygulamasına nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde devam etme kararı aldıklarını duyurdu.

Erdoğan, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin önde gelen dört konfederasyonu Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kısa çalışma ödeneğinin uzatılması için şu mesajı yayınladı:

- Kısa Çalışma Ödeneği’nin uzatılmasını çok kıymetli buluyoruz. Salgınla mücadele sürecinin devam etmesi başta olmak üzere, son dönemde yaşanan diğer zorluluklar sebebiyle tüm çalışma hayatının ihtiyacı vardı.

- Öncelikle bu konuda yanımızda olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, kendisi nezdinde tüm ilgililere teşekkür ediyoruz.

-Devletimizin koordinasyonunda Türk İş, Hak İş, TİSK ve TOBB olarak, işçi ve işverenleri koruyan ve destekleyen bu uygulamanın devamı için teşekkür ediyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde