Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Bakan Koca'dan santral adımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Bakan Koca'dan santral adımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Niğde’de 95 milyon TL’ye güneş enerjisi santralı kuracak. Sağlık Bakanı Koca’nın kurucusu olduğu Medipol de Siirt’te toplam 660 milyon TL’ye iki santral yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Bakan Koca'dan santral adımları
16px
24px
26.03.2023 05:22
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu YETEV, Niğde’nin Bor ilçesine güneş enerjisi santrali kurmak için çevresel etki değerlendirmesi süreci başlattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 22 Mart’ta projeye ilişkin “ÇED gerekli değil” kararı verildiğini açıkladı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgiye göre, Bor ilçesinin Okçu Köyü’nde kurulacak güneş enerjisi santralı 95 milyon TL’ye mâl olacak. Proje kapsamında 13 hektarlık bir alanda 13 bin 211 adet panel kurulması planlanıyor. Projenin ekonomik ömrünün 49 yıl olacağı, arazi hazırlık ve montaj çalışmalarını kapsayan inşaat süresinin 6 ay olmasının planlandığı açıklandı. Söz konusu arazinin imar planlarına “tarımsal nitelikli arazi” olarak işlendiği de ifade edildi.

PROJENİN MALİYETİ 281 MİLYON TL

Bilal Erdoğan’ın dışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu İstanbul Medipol Üniversitesi de 24 Mart’ta güneş enerji santralı kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu. ÇED süreci başlatılan projeye dair hazırlanan tanıtım dosyasında GES’in Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Akçalı Köyü’nde 22 hektarlık alanda kurulacağı açıklandı. Projenin maliyetinin ise 281 milyon TL olacağı ifade edildi.

Dosyada, Medipol Üniversitesi’nin GES’in kurulacağı arazileri bir süre önce yaklaşık 10 milyon TL’ye satın aldığı belirtildi. Bakan Koca tarafından kurulan Medipol Sağlık Grubu’nun adı altında faaliyet gösteren özel hastane zincirinin ticari unvanı Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.

Bu şirket ismiyle de yine Siirt’in Akçalı Köyü’ne bir başka GES projesi kurulmak isteniyor. Şirket bu proje için de 24 Mart’ta bakanlığa başvurdu. 32 hektarlık alana kurulacak bu projenin de 379 milyon 646 bin TL’ye mâl olacağı açıklandı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde