Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı seçim tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı seçim tarihini açıkladı

Seçimlerin hangi tarihte yapılacağına yönelik tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanlığı cephesinden seçim tarihi hakkında açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı seçim tarihini açıkladı
16px
24px
28.12.2022 18:58
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, seçim kanunundaki değişikliğin geçerli olması için seçim kararının en erken 9 Nisan, en geç 11 Haziran'a alınabileceğini söyledi. 

Uçum, twitter'dan yaptığı açılamada şu ifadeleri kullandı:

"Seçim Kanunu değişikliğinin 2023 seçimlerinde geçerli olması için seçimlerin 6 Nisan 2023 tarihinden sonra yapılması hukuken zorunludur. Bu nedenle seçimler en erken 9 Nisan'a, en geç 11 Haziran'a alınabilir. Bu periyotta seçim için 10 seçenek gün var.

Buna göre; 30 Ocak -  7 Nisan arası (hafta sonu karar alınırsa 9 Nisan'a kadar) seçimlerin yenilenmesi kararı alınabilir. 30 Ocak'tan önce karar alınmaz çünkü yüzde 7 barajı yürürlüğe girmez. 9 Nisan'dan sonra karar alınamaz çünkü o durumda 18 Haziran yasal seçim günü geriye çekilemez."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde